Svet
22 ogledov

Vesoljci bodo rešili le prebivalce Bugaracha

Bugarach Reuters
Apokalipso, ki nas po mnenju nekaterih čaka 21. decembra, ko se konča majevski koledar, naj bi preživeli le prebivalci francoske vasi Bugarach.

Župan francoske vasi Bugarach, ki se lahko pohvali z 200 prebivalci, je v velikih skrbeh. Boji se, da bi njegovo vasico preplavili ezoteriki iz vsega sveta, kajti Bugarachani naj bi bili edini, ki bodo preživeli apokalipso, ki jo mnogi napovedujejo 21. decembra, ko se konča majevski koledar.

Kje hudiča je Bugarach?

Da bi prišli do rojstnega kraja nove civilizacije, se je treba odpeljati skorajda dobesedno na konec sveta. Vas leži ob vznožju francoskih Pirenejev, obdana pa je z redkim grmičevjem in prašnimi skalami. Že sama pot do tja, naj bi bila pravo trpinčenje – ozke ceste, slabo zavarovani prepadi, vročina … Bogu za hrbtom – kraj, kjer ni niti radijskega sprejema.

Kljub temu je Bugarach zelo priljubljena destinacija. Obiskujejo ga pohodniki in ljudje, ki si želijo miru. V zadnjem času pa je v vasi vedno več ljudi, ki se bojijo, da bi se 21. decembra zgodila apokalipsa. Vas pa naj bi bila, po zapisih na številnih forumih sodeč, nova Noetova barka. Edini varni pristan, ki ga varuje 1230 metrov visoka gora Pic de Bugarach, v katerem naj bi spali vesoljci, ki se bodo zbudili 21. decembra, in vaščane obvarovali pred smrtjo. Da bi to pokazali, "verniki“ snemajo domnevna srečanja s prebivalci drugih planetov.

Cene zemljišč naraščajo

Župan že dalj opozarja na težave, ki pretijo njegovi skupnosti – invazija ezoterikov, srečanja sekt, skupinski samomori. "Nobenemu ne bom predpisal, kako naj živi. Če pa bo sem vdrla velika množica ljudi, varnosti ne bom mogel zagotoviti,“ pravi. A posebneži županu ne povzročajo le skrbi, temveč v vas prinašajo tudi denar. Ker so pokupili prosta zemljišča, je njihova cena močno narasla.

Lastnik lokalne trgovine pa meni, da je težave zakuhal sam župan, ki ima za vas velike načrte in potrebuje propagando. "Župan si želi novih hotelov in vetrnic. Da bi privabil turiste, se stalno pojavlja v medijih,“ pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.