Svet
11052 ogledov

Video otroka in Dodika: "Kje si, lopov!"

Milorad Dodik Profimedia
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je doživel veliko ponižanje, saj so ga 'razkrinkali' celo otroci iz vrtca.

Kontroverzni politik Milorad Dodik, ki je zaradi svoje politike razbijanja ustavne ureditve BiH po mnenju mnogih ena glavnih cokel za razvoj države, je doživel hladen tuš tam, kjer ni pričakoval. V družbi srbske predstavnice predsedstva BiH in nekdanje predsednice Republike Srbske Željke Cvijanović se je srečal s skupino vrtčevskih otrok. 

Videoposnetek kaže, kako je Dodik z rokami v žepih oblastno nagovoril otroke, menda jih je vprašal, ali vedo, koga so srečali. Eden od dečkov ni ovinkaril in je Dodika pozdravil najverjetneje tako, kot je to slišal doma: "Kje si, lopov!" Dodik se je začel kislo nasmihati, dečko pa je vztrajno ponavljal.

Cvijanovićeva je vmes otroke vprašala, ali so se že vpisali na fakulteto. "Je še zgodaj, kajne?," je z neumestnim spraševanjem poskrbela za dodatno dozo nerodnosti.

Vmes je Dodik brez besed osramočeno odkorakal. Vse skupaj je postalo še toliko bolj komično, ker so posnetek objavili tudi na uradnem družbenem omrežju Republike Srbske. Ko je postal predmet posmeha, pa so ga z njega hitro umaknili, poroča RTVBN.com. A vmes je že zaokrožil po spletu.

Korupcija okoli Dodika glavni rušitelj podaytonske BiH

Sredi oktobra se je proti Dodiku v Sarajevu začelo sojenje zaradi nepriznavanja odločitev visokega predstavnika mednarodne skupnosti v BiH Christiana Schmidta. Dodik se ima za nedolžnega.

Pred dnevi pa so v ZDA uvedle sankcije še proti Dodikovima otrokoma, ki naj bi bila vpletena v njegove politične in gospodarske posle. 

Milorad Dodik Vladimir Putin Svet Dodik na obisk k Putinu

"Obseg korupcije družine Dodik je vzbudil zaskrbljenost tudi pri državah, ki se zanimajo za zagotavljanje tujih investicijskih sredstev Republiki Srbski," je sporočilo ameriško finančno ministrstvo in dodalo, da so nekatere vlade zavračale zagotavljanje sredstev, saj so se bale, da bi ta verjetno šla Dodiku in njegovi družini. Ministrstvo je po poročanju STA sina Igorja Dodika še obtožilo, da je sodeloval pri podkupovanju opozicijskih politikov.

V ZDA so mnenja, da korupcijska mreža Dodika spodkopava daytonski mirovni sporazum iz leta 1995 in ohranja globoko zakoreninjenje korupcije v BiH.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 11:39 11.december 2023.

    Srbini v vsej svoji lepoti!

  • Avatar lopov
    lopov 11:04 29.oktober 2023.

    tukaj bo isto Golob LOPOV.. vzel si nam možnost do dostojnega življrnja in ukinil otroške dodatke

  • Avatar Suli
    Suli 10:50 29.oktober 2023.

    Ko ti to pove "nestrankarsko opredeljen"🤣🤔🤣