Svet
5773 ogledov

Lastnik hotela pretepel delavko, ker je želela plačo

Enisa Klepo Facebook Enisa Klepo po napadu nekdanjega delodajalca.
Najprej je prišlo do verbalnega, nato še do fizičnega obračuna.

Danes ob 18. uri so v ulici Doljanka v Jablanici, kraju na poti med Sarajevom in Mostarjem, napovedani množični protesti, ki se jih bodo udeležili člani različnih društev iz okoliških mest, poroča Klix.

Protestni shod se bo odvil v podporo Enisi Klepo, zdaj že bivši uslužbenki Hotela Jablanica, ki jo je donedavni delodajalec grdo pretepel in jo nato odnesel brez kazni.

Enisa Klepo je lastniku hotela Amirju Džafiću sporočila, da namerava pustiti službo v njegovem nastanitvenem objektu. Ko je opozorila, da še ni prejela svoje zadnje plače, je namesto denarja prejela nekaj udarcev.

Sprva se je Klepo (na spodnji fotografiji pred napadom) zapletla v verbalni dvoboj z Džafićem in njegovo soprogo, v sledečem fizičnem konfliktu pa je utrpela poškodbe glave, ki so jasno vidne na objavljenih fotografijah.

Enisa Klepo | Avtor: Facebook Facebook

Bosansko javnost je dodatno razburkala reakcija pristojnih organov. Džafića so pridržali, nato pa po 48-ih urah pripora izpustili. Tožilstvo Hercegovsko-neretvanskega kantona je namreč ugotovilo, da "ni zakonskih razlogov za podaljšanje pripora".

Ostri odzivi

Takoj po Džafićevem odhodu na prostost so se zvrstili ostri odzivi javnosti. Kmalu so se vzpostavile skupine, ki so Enisin primer videle kot tipično dejanje nasilja nad zaposlenimi in nad ženskami ter organizirale proteste.

Načelnik občine Jablanica Damir Šabanović je obsodil incident in dejal, da bo lokalna skupnost prekinila odnos s Hotelom Jablanica (na spodnji fotografiji), s katerim je doslej sodelovala.

Hotel Jablanica | Avtor: Booking.com Booking.com

Občina Jablanica leži ob reki Neretvi, severno od Mostarja in južno od Sarajeva. Mesto samo ima malce več kot 4000 prebivalcev, občina malce več kot 10.000 prebivalcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:51 15.avgust 2023.

    Ko bereš slovenske komentarje spoznaš, v kakšno bedo se spreminja naša družba. Upam da se zgodi kakšen kratek stik v tem hotelu, dekle pa naj odide v Avstrijo delat, bo dobrodošla v vsakem turističnem kraju pod Alpami z zagotovljeno plačo, ...prikaži več pod nadzorom delovnih inšpektorje.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:20 11.avgust 2023.

    Ej kakšni degeni živijo med nami

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 09:41 10.avgust 2023.

    Kako si dovoli,plačo fehtat(hec).Ja takega pa bi trebalo zbutat do amena

Sorodne novice