Svet
2870 ogledov

Video: Poslanci v srbskem parlamentu obračunali s pestmi

Pretep v DZ Srbija posnetek zaslona
V Srbiji so se med izredno seje skupščine spopadli predstavniki nasprotnih strank. Pretep se je odvijal pred očmi srbskega predsednika.

V Srbiji poteka izredna seja skupščine Srbije, na dnevnem redu pa je bilo tudi poročilo o pogajanjih s Prištino od prvega septembra do 15. januarja.

Že od samega začetka seje je bilo mogoče začutiti napetost med sodelujočimi, saj so se predstavniki opozicije med uvodnim nagovorom Aleksandra Vučića ves čas obmetavali z žaljivkami, na kar jih je opozoril tudi predsednik parlamenta Vladimir Orlić. Poleg tega so predstavniki opozicije v dvorano prinesli tudi več svojih transparentov, poroča portal b92.

Besede so se sprevrgle v dejanja

Nakar se je v enem trenutku situacija zaostrila, saj je opozicija prekinila Vučićev nagovor ter izpostavila kršitve, ki so se dogajale v zboru.

V incidentu so bili udeleženi poslanci stranke Dveri, Zavetniki, Ljudske stranke in DSS, ki so Vučića prekinjali z raznoraznimi vzkliki, med njimi se je slišalo tudi besede kot so "izdaja" in "ne damo Kosova." Nato pa so svojo jezo usmerili na predsednika ter se pričeli premikati proti njemu.

 

 

Na to potezo so se odzvali poslanci SNS in prišlo je do množičnega pretepa, prerivanja, kričanja ter preklinjanja. Predsednik skupščine je obtožil vodjo nove DSS, Miloša Jovanovića, da je želel fizično napasti Vučića.

Predsednik parlamenta  je nekaj minut poskušal umiriti dogajanje, vendar mu je stvar kmalu ušla izpod nadzora. Vmes so posegli tudi varnostniki.

Slovenija Za to vožnjo mlademu vozniku 1800 evrov kazni vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem Slovenija V SDS končno odgovorili NSi: Podprli vas bomo, če ...
Komentarjev 3
  • Naklonsky 13:09 04.februar 2023.

    Balkanci. Sicer pa tuni naš Šariči se prilizuje Oranu, Fafajonko in kompanjone po blamaži rešuje Sova, da o mr. Taubiju ne govorimo... stepli se ne bodo, ker nimajo jajc, jokajo pa že.

  • robi2107 16:22 02.februar 2023.

    Če je bil tole pretep, kaj je potem šele tisto, ko udarjajo en po drugemu? Mesarsko klanje? Spet clickbait. Tole je bilo malo prerivanja. Kje vi vidite pesti? Ajde, v kateri sekundi posnetka na twiterju je videti, da bi kdo ...prikaži več koga udaril s pestjo? Sem nehal odpirati rumene rubrike, ker je vse eno sranje in nateg. A naj neham odpirati še ostalo? Potem se lahko kar poslovimo, če mislite nadaljevati s takim zavajanjem.

  • Toma 14:47 02.februar 2023.

    Tudi tu perje frči ;-)