Svet
6575 ogledov

Putinov najtesnejši zaveznik v komi

Vladimir Putin Ramzan Kadirov Epa Vladimir Putin in Ramzan Kadirov.
Ena najvidnejših figur ruske strani v ukrajinskem konfliktu ima hude zdravstvene težave.

Vodja Čečenije Ramzan Kadirov je v komi, je navedel predstavnik Glavne obveščevalne uprave Ukrajine (GRU) Andrej Jusov. Tudi številni mediji so poročali o tem, da se je zdravstveno stanje Kadirova v zadnjih dneh močno poslabšalo.

Njegovo stanje naj ne bi bilo posledica ran, pridobljenih na bojišču, ampak eskaliranje že obstoječih bolezni, za katerimi trpi čečenski voditelj.

"Informacijo smo potrdili iz številnih zdravstvenih in političnih krogov. Ne gre za poškodbe. Bolan je že dlje časa, govorimo o kroničnih težavah," je dejal Jusov.

Iščejo alternativo

O podrobnostih Kadirovega stanja mediji ne poročajo, zato pa se špekulira o njegovem mogočem nasledniku. Odsotnost vodje Čečenov bi namreč lahko povzročila nestabilnost v tem nemirnem delu Ruske federacije.

Informacije o Kadirovu so bile objavljene tudi na ruskih in čečenskih Telegram računih, uradni Kremelj pa o tej temi še ni podal uradne izjave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Kmodri 19:42 18.september 2023.

    Itak je že pokojni!

  • Kmodri 19:52 17.september 2023.

    Se bo šel zdraviti z ZDA!

  • janči 16:29 16.september 2023.

    Po drugi strani je pa za razumeti zahodna trobila. Ker gre ukrajinska protiofenziva h koncu, brez, da bi se pokazali kakšni rezultati, je dobrodošlo vsakršno izmišljeno slepilo, da se ljudem prikrije bistvo in se jim še naprej meče pesek v oči.

Sorodne novice