Svet
14740 ogledov

Vsi rojeni po letu 1970 bodo lahko nesmrtni

Za starostnike kmalu zdravniki in medicinske sestre. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Slavni futurolog je prepričan o nesmrtnosti. To so njegovi argumenti.

"Vsi rojeni po letu 1970 bodo, če bodo tako želeli, postali nesmrtni," pravi eden vodilnih svetovnih futurologov, dr. Ian Pearson, ki je svoje besede večkrat zagovarjal že v preteklosti, po zadnjih ugotovitvah pa je še bolj prepričan o svojem prav. Meni namreč, da nam bo umetna inteligenca in genetski inženiring do leta 2050 omogočil - nesmrtnost.

Raziskave Svet Matične celice za nesmrtnost?

Starost in smrtnost naj bi tako postale zgolj "stare novice", če je verjeti Pearsonu, ki torej predvideva, da bo znanost tako napredovala, da bodo lahko ljudje preživeli omejenost svojega fizičnega telesa, besede futurologa navaja Daily Mail, znanstvenik pa še dodaja, da bo v prihodnosti možno staranje celic zavirati, oziroma jih, kar pomlajevati.

Španska reprezentanca je na papirju vredna 350 milijonov evrov. Na igrišču ji po finale Šport Korak do nesmrtnosti

Imeli bomo androidna telesa

Na drugi strani bo po mnenju dr. Pearsona napredek na področju umetne inteligence omogočil razvoj mehaničnih teles, v katera se bo prenesla človeška zavest, ko bodo njihova biološka telesa umrla.

Bomo v prihodnosti roboti? Znanost Slovenija Nesmrtnost tik za vogalom

Pearson pravi, da ljudje že od vekomaj sanjajo o nesmrtnosti, zdaj pa je nastopil čas, ko bo tehnologija razvita do te točke, da bodo možnosti tistega, ki je danes mlajši od 50 let za kaj takega zelo dobre. Prepričan je, da bo do leta 2050 tehnologija cenovno dostopna zgolj bogatim, do leta 2060 ali 2065 pa tudi srednjemu sloju. "Če ste danes stari 50 let, so možnosti za večno življenje precej dobre. Če ste mlajši od 40 let, vas ta tehnologija v prihodnosti vsekakor pričakuje," je prepričan futurolog.

Povečevanje količine encima v telesu preprečuje staranje kromosomov. Eliksir mladosti Slovenija Nesmrtnost postaja resničnost

Glede na to, da bi naš "um" lahko shranili "na disk", bi lahko ljudje z mislimi komunicirali s komerkoli na svetu. "Zavest bi lahko enostavno "downloadali" (prenesli) v androidno telo, kjerkoli na svetu," je še prepričan futurolog. Prihodnost bo glede na njegove besede vznemirljiva ali grozljiva.

Komentarjev 20
  • Janez_53 21:13 25.februar 2018.

    In te kozlarije piše znanstvenik??? Mi se pa včasih hudujemo nad našimi znanstveniki!!!

  • mph 15:06 25.februar 2018.

    Ha ha ha ... česta bolj bedastega pa že dolgo nisem prebral. Če bo že prišlo od odkritja nesmrtnosti, bo ta strogo rezervirana samo za milijarderje, politike, ... in podobno.

  • Skipi 13:24 25.februar 2018.

    Jebeš nesmrtnost jaz rabim nova kolena da bom lahko še naprej tekel.