Svet
14447 ogledov

Za seboj pustil grozljiva sporočila

Napad v New Yorku Epa
V krvavem terorističnem napadu je bilo ubitih osem ljudi, ranjenih najmanj 11. Napadalec je pustil sporočila z grozljivo vsebino.

Ameriški mediji poročajo, da je sinočnji napad v New Yorku izvedel 29-letni priseljenec iz Uzbekistana Sayfull Saipov.

Newyorški župan Bill DeBlasio je menil, da je šlo za dejanje osamljenega terorista, ker ni nobenih dokazov, da je bil del kakšne širše zarote. Saipov je v torek popoldne po krajevnem času v sosednjem New Jerseyju najel poltovornjak in se zapeljal do Manhattna, kjer je okrog 21. ure po srednjeevropskem času z zahodne obvoznice zapeljal na kolesarsko stezo in pešpot pri reki Hudson nedaleč od Svetovnega trgovinskega centra (WTC).

Za seboj je v razdalji 14 ulic pustil trupla, ranjence in polomljena kolesa ter paniko, z divjanjem je nadaljeval po ulici Chambers, kjer je trčil v majhen šolski avtobus in ranil še dve odrasli osebi in dva otroka, je poročala STA. Izstopil je iz razbitega vozila in tekal naokrog z zračno pištolo in pištolo za paintball ter v arabskem jeziku kričal, da je bog velik. Policisti so ga pokosili z več streli, vendar le ranili v predelu trebuha in bo preživel ter se soočil s posledicami dejanja.

Irak, Vojak, Islamska država Izročitev Svet BiH nevarnega džihadista izročila ZDA

Terorist Saipov naj bi v preteklosti živel v državi Ohio, kjer je delal kot šofer, podjetje Uber je sporočilo, da je pol leta vozil zanj, vendar še ni jasno, kje. Vozniško dovoljenje naj bi imel s Floride. Ugiba se, da ga je navdihnila IS, katere voditelji so svoje privržence pozvali, naj pobijajo zahodnjake z avtomobili in do tovrstnih napadov je doslej prihajalo predvsem v Evropi.

Po napadu se je pojavil posnetek dejanja, ki prikazuje napadalca takoj za tem, ko je izstopil iz svojega avtomobila.

Sporočila

Kot poroča CNN je storilec pustil nekaj sporočil, ki jih je našla policija. V njih naj bi bile dodatne grožnje in trditev, da je napad izveden v imenu Islamske države.

Preiskovalci teh navedb sicer še niso potrdili, so pa že pred tem sporočili, da so v vozilu našli papirje z napisi v arabščini.

Terorist Saipov naj bi v preteklosti živel v državi Ohio, kjer je delal kot šofer, podjetje Uber je sporočilo, da je pol leta vozil zanj, vendar še ni jasno, kje.

Napad v New Yorku | Avtor: Epa Epa

New York podzemna železnica Panika, kriki Svet Moški citiral Sveto pismo, potem pa ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kolesarska 08:53 02.november 2017.

    Pa ni bila pištola za barvanje, ampak paintball pištola. Res, kakšne neumnosti lahko napiše nekdo, ki samo povzema novice tujih častnikov in jih dobesedno prevede.

  • Plavi-mil 22:31 01.november 2017.

    Ko zagledam te bradače, kateri gledajo kot žleht konj, me vedno zmrazi, kako prav imajo voditelji držav, kateri jih ne spustijo v državo, Američani bodo še hvaležni Trumpu, da je omejil pritok teh bradačev in njihovih rutastih priležnic s čredo ...prikaži večo otročadi, vse kar se dogajo v zvezi s terorizmom so krivi tako zvani demokrati, pri nas pa levosučni pizduni.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 18:18 01.november 2017.

    Škoda ker je ubil samo dva Američana! Edini teroristi na svetu so Američani!