Svet
8 ogledov

"Za vsak vložen evro bomo iz EU dobili tri"

Aretacija Purde je izzvala val ogorčenja na Hrvaškem, posebej med hrvaškimi vojn Žurnal24 main
Jadranka Kosor je prepričana, da bodo naši južni sosedje imeli od Evropske unije izjemno velike koristi. Za vsak vložen evro bodo dobili nazaj tri, pravi.

Rezultati referenduma za pristop k Evropski uniji bodo nad pričakovanji, je danes zatrdila hrvaška premierka Jadranka Kosor.

"Premierka zadnje dni neprestano ponavlja stare reči," besede vodje Hrvaške komentirajo na 24sata. V Zagrebu je danes na dnevu, posvečenem financiranju iz evropskih institucij, dejala, da bodo Hrvatje "za vsak vložen evro iz proračuna Evropske unije dobili tri". Dodala je še, da bodo v prvih dveh letih članstva v Evropski uniji iz evropskih skladov dobili tri milijarde evrov.

"Da bi se pripravili za članstvo, se moramo naučiti načrtovati, ne samo za to leto, temveč za naslednjih deset ali 50 let. No, seveda je to stvar naše mentalitete," je še dodala. Pozvala je k enotnosti brez strankarskih razlik.

Komentarjev 1
  • allstarr111 08:10 08.avgust 2011.

    Temu se strokovno reče laganje, ali sanja pri belem dnevu. Kok evrov boš dobil nima veze od vložka, ampak od uspešnosti pri pridobivanju sredstev, pač kok imaš uspešen team in upravičene razloge boš denar dobil, drugače ne, če pa denarja ...prikaži večja ne porabiš v namen za katerega si ga prejel, ga je pa treba vrnit.