Svet
21 ogledov

Zaključena preiskava proti Draganu Paravinji

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu. Ivica Galović / Pixsell
Primer Dragan Paravinja. V Šibeniku so zaključili preiskavo proti tovornjakarju, osumljenemu poskusa posilstva in umora 17-letne Antonije Bilić.

Preiskovalni sodnik v Šibeniku je zaključil preiskavo proti vozniku tovornjaka Draganu Paravinji. Državno tožilstvo bo zdaj odločilo, ali bo proti njemu vložilo obtožnico. Poleg poskusa posilstva in umora 17-letne Antonije Bilić ga sicer sumijo tudi poskusa posilstva 25-letnice na območju Splita.
Tožilstvo je sicer ugotovilo, da je Paravinja vozil tovornjak po cesti, ob kateri je pri svoji domači vasi nedaleč od Drniša štopala Bilićeva. Potrdili so tudi, da je dekle vstopilo v tovornjak, saj so v njem z DNK-analizo našli sledi njene krvi, sline in las. Kljub večmesečni obsežni preiskavi pa niso našli nobenih dodatnih sledi niti trupla Bilićeve. Paravinja je najprej priznal umor Bilićeve, kasneje pa je trdil, da so policisti v Banjaluki to priznanje izsilili s pretepanjem.

Poleg tega še vedno niso našli tahografa iz tovornjaka, ki bi potrdil smer, v kateri je spornega 7. junija vozil Paravinja. Sumijo, da je tahograf skril Paravinja, da bi s tem prikril sledi. Na Hrvaškem je bilo slišati vrsto kritik na način vodenja preiskave, ki jo je izvajala hrvaška policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.