Svet
13 ogledov

"Nisem ubil Antonije"

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu. Ivica Galović / Pixsell
Pravinja pred hrvaškim sodnikom zatrdil, da ni ubil 17-letne Antonije, da so mu dokaze podtaknili in da ga sploh ni bilo v bližini kraja, kjer je izginila.

Preiskovalni sodnik v Šibeniku je danes popoldan zaslišal Dragana Paravinjo. Tokrat je še nekoliko bolj spremenil svoje prvotne izjave, da je kriv za izginotje in smrt 17-letne Antonije Bilić.

Sodniku je dejal, da so bili vsi dokazi – lasje in kapljice krvi Bilićeve – podtaknjeni. Dejal je, da je usodnega dne ni niti videl, kaj šele, da bi jo kam odpeljal ter da tako nima nobene povezave z njenim izginotjem. Za svoje prejšnje izjave, v katerih priznava vse obtožbe, pa je dejala, da si jih je pod pritiskom enostavno izmislil.

Zanikal je tudi, da bi bil odgovoren za še en poskus posilstva na Hrvaškem.

Začasno na Hrvaškem
Bosna in Hercegovina je Paravinjo Hrvaški izročila začasno, Prispel je v petek okoli 20. ure. Odpeljali so ga v pripor v Šibeniku; dnevnik.hr pa navaja vire, ki trdijo, da so ga najprej odpeljali do jezera Brkljan. Tam naj bi namreč po prvotnih izjavah odvrgel truplo Antonije, ki pa ga hrvaški preiskovalci niso našli, kljub temu da so jezero izsušili.

Paravinjo so Hrvaški izročili ravno za to, da bi lahko osvetlil dogodke, povezane z izginotjem Antonije.

Komentarjev 1
  • privat 09:06 24.julij 2011.

    kot sem rekel..četniška posla!..nikoli krivi na koncu je ona njega napadla in ogrožala...srbski junak se je samo branil