Svet
11 ogledov

Zavrnjena pritožba Paravinje

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu. Ivica Galović / Pixsell
Sodišče v Šibeniku je zavrnilo pritožbo Dragana Paravinje na odločitev o preiskavi zaradi suma umora 17-letne Antonije Bilić. Njena družina je ogorčena, ker Paravinje ponovno ne bodo zaslišali.

Sodišče v Šibeniku je zavrnilo pritožbo Dragana Paravinje na odločitev o preiskavi zaradi suma umora 17-letne Antonije Bilić. Pritožbo je vložil njegov odvetnik po uradni dolžnosti, Branko Baica, ker po njegovi oceni obtožbe temeljijo na indicih in ne materialnih dokazih. Paravinjo namreč sumijo, da je Bilićevo umoril, da bi zakril sledi poskusa posilstva.

Po zavrnitvi pritožbe je preiskovalni sodnik zaslišal dve priči – tudi Frana Bilića, soseda Bilićevih, ki je videl Antonijo vstopiti v tovornjak Paravinje. Ta po zaslišanju ni želel govoriti z novinarji. Sodnik je napovedal nadaljevanje preiskave 9. in 10. avgusta, ko bodo zaslišali sodelavce Paravinje ter druge osebe, ki bi lahko posredovale koristne informacije o pogrešani Antoniji.

Bilićevi zahtevajo ponovno zaslišanje Paravinje

Medtem so Bilićevi v odprtem pismu izrazili ogorčenje zaradi postopkov policije, ki si ne upa ponovno zaslišati Paravinje, saj bi lahko z njegovim novim pričanjem v vodo padla doslej najobsežnejša preiskava izginotja na Hrvaškem. Na notranjem ministrstvu pojasnjujejo, da je novo zaslišanje Paravinje odvisno od zakonskih omejitev, saj ga že zaslišali v Banjaluki. Ponovno bi ga lahko zaslišali le, če bi policija prišla do novih informacij v preiskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.