Svet
5070 ogledov

Zaradi IS alarm v Rusiji

Islamska država EPA
Direktor ruske obveščevalne službe podal resno opozorilo.

Skrajna skupina Islamska država je povezala okrog pet tisoč svojih pripadnikov na severu Afganistana, na mejah nekdanjih sovjetskih republik, je opozoril direktor ruske obveščevalne službe FSB Alexander Bortnikov in dodal, da os se mnogi od njih borili v Siriji.

"Posebno zaskrbljujoče je ponovno nameščanje terorističnih skupin na severne pokrajine Afganistana," je šefom nekdanjih sovjetskih obveščevalnih služb v Dušanbeju izpostavil Bortnikov. Borce na omenjenem območju zbira lokalna ločina Islamske države, poimenovana Wilayat Khorasan.

Borci IS se, kot opozarja Bortnikov, infiltrirajo v nekdanje sovjetske republike, kjer se povezujejo z lokalnim kriminalom. Da bi čim bolj uspešno prikrili svojo preteklost, se predstavljajo kot begunci.

"Skrivajo se na območjih, ki jih sirska vlada ne kontrolira, ali pa se skrivajo v begunskih taboriščih," je povedal šef ruskega FSB-ja.

Kot še poroča Russia Today, je zaskrbljujoč tudi trend, da teroristične skupine svoje vojščake premeščajo tudi na druga območja sveta, vključujoč severno Afriko in jugovzhodno Azijo.

Nemška policija Terorizem Svet Racije v Nemčiji, priprli več domnevnih teroristov Sirija Svet Razglasili zmago nad Islamsko državo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.