Svet
7153 ogledov

Zaradi ošpic umrla dve leti stara deklica

otrok v bolnišnici
Srce se ji je ustavilo po dveh mesecih.

Srbski mediji poročajo o smrti dveletnice iz Kragujevca, ki je umrla zaradi posledic okužbe z ošpicami. V Srbiji je v zadnjih mesecih zaradi ošpic umrlo 13 ljudi, med njimi trije otroci. 

Okužena v bolnišnici

Dveletnica iz Kragujevca proti ošpicam ni bila cepljena zaradi avtoimune bolezni oziroma oslabljenega imunskega sistema. Poliglandularni sindrom tipa 1 so ji diagnosticirali pri letu in pol. Zaradi znižanja nivoja kalcija v krvi so jo pred dvema mesecema sprejeli v bolnišnico. Čeprav bi morala biti izolirana, je kljub temu prišla v stik z drugimi otroki in tako tudi z dečkom, ki je ošpice prenašal, ni pa še kazal znakov bolezni. Zdravniki so se za njeno življenje borili dva meseca, včeraj se ji je ustavilo srce. 

Mama: Če bi lahko, bi jo cepili

"Odločitve, da Nađa ne more prejeti cepiva MMR ni bila naša, pač pa je bila odločitev zdravnikov. Nisem se izgovarjala na alergijo na jajca, kašelj ali izpuščaje. Če pa bi mi nekdo dal možnost, da izbiram med avtizmom in otrokom, ki leži kot bilka, bi zagotovo izbrala prvo. Potem bi Nađa bila tukaj, se igrala in tekla," pravi njena mama.

Slovenija 07.06.10, bolnica, pacientka, termometer, bolezen, vrocina, foto: shut WHO Zdravje Ošpice: Skrb WHO zaradi hudega izbruha Evropi : 400 odstotni porast primerov, 35 ljudi je umrlo

 

Komentarjev 11
  • Rudman 07:42 06.april 2018.

    Seveda ste nekateri spet pametni, da je cepljenje zascita. Z bruhat logika. Zelo velika verjetnost, da se je okuzila od cepljenega. Po cepljenju se 4 tedne si potencialni raznasalec ospic. Kar pomeni da bi moral ta cas cakati doma in ...prikaži večn raznasati divjega virusa farmacije naokoli. Cepljeni in zagovorniki cepljenja, ce po cepljenju niste ta cas doma oz otroke ne zadrzite doma, ste raznasalci virusa. Ta deklica nebi umrla zaradi normalnega virusa. Zaradi cepljenja so virusi mutirali in nic ne pomaga

  • Dajanera 15:47 05.april 2018.

    Srbi seveda sovražijo muslimane. Srebrenica je dokaz. Allah je velik in če mi da umreti od ošpic, bom pač umrla od ošpic. Toda muslimani nočemo, da naši sinovi postanejo napol punčke. Več Srbov kot umre, boljše je.

  • alen04 15:00 05.april 2018.

    Kaj porečete na to nasptorniki cepljenja???? Pametni ste res, u nulo pametni.