Svet
2331 ogledov

Zaradi požara v bolnišnici umrli trije pacienti

gasilci gasijo požar Profimedia
V bližini avstrijske prestolnice poročajo o hujšem požaru v bolnišnici, ki je terjal tri smrtne žrtve, še 20 pacientov je bilo lažje poškodovanih.

V požaru, ki je ponoči okoli 1. ure zjutraj izbruhnil v bolnišnici južno od avstrijske prestolnice Dunaj, so umrli trije pacienti. Vzrok požara še ni znan, deželni urad kriminalistične policije je že sprožil preiskavo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Po podatkih policije so umrli 75-letnik iz Badna, 78-letnik iz okrožja Mödling in 81-letnik iz Brucka, poroča avstrijski medij OE24.

Požar je izbruhnil v eni od sob v tretjem nadstropju bolnišnice v Mödlingu, za tri paciente iz omenjene sobe je pomoč prišla prepozno. Zahvaljujoč dobremu sodelovanju je iz prizadete bolnišnice uspelo rešiti 20 ljudi. Ti so bili izpostavljeni dimu in veljajo za lažje poškodovane. Okoli 90 bolnikov pa so morali zaradi požara premestiti, bodisi znotraj bolnišnice bodisi po ostalih bolnišnicah po državi.

Kranj, požar, Vodopivčeva ulica, gasilci Požar Slovenija Ob treh zjutraj so poklicali policijo ...

Pri gašenju je sodelovalo deset gasilskih enot s 173 člani in 33 vozili, pomagala pa jim je tudi gasilska enota pokrajinske bolnišnice, poroča APA.

Požar v tretjem nadstropju je prizadel tudi dva oddelka nižje. Enako velja za pet operacijskih dvoran v prvem nadstropju. Zaradi tega operacij v teh operacijskih dvoranah danes ne bo. V bolnišnici si prizadevajo, da bi bile operacijske dvorane čim prej spet v uporabi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.