Svet
1683 ogledov

Zaradi terorističnih groženj evakuirali šest letališč

Letalo Airfrance Profimedia
Letališča Lille, Lyon, Nantes, Nica, Toulouse in Beauvais v Franciji so zaradi groženj z napadi morali evakuirati.

Šest letališč po vsej Franciji so po prejemu groženj z napadom morali evakuirati, poroča AFP. Grožnje naj bi prejeli po elektronski pošti. Evakuacije v Lillu, Lyonu, Nantesu, Nici, Toulousu in na letališču Beauvais v bližini Pariza bodo oblastem omogočile, da "razjasnijo vse dvome", da so grožnje resnične, je dejal vir.

Letališče Beauvais je na svoji Facebook strani omenilo "anonimno grožnjo, ki jo je prejelo več letališč". Tiskovni predstavnik francoske direkcija za civilno letalstvo (DGAC) je potrdil evakuacije zaradi opozoril pred bombami le v Lillu, Lyonu, Toulousu in Beauvaisu. Portal DGAC kaže precejšnje zamude v Lillu, Lyonu in Toulousu.

Na letališčih je prišlo do zmede med potniki, saj nekateri očitno sploh niso vedeli, zakaj so morali zapustiti prostore letališča.

Teroristični napadi večjih razsežnosti so Evropo pretresali med leti 2014 in 2017. V zadnjem obdobju je šlo za napade posameznikov, ki so delovali samostojno in so se zgledovali po islamskih skrajnežih. A vojna na Bližnjem vzhodu je znova podžgala tudi skrajneže v Evropi in ZDA. 

Zadnje poročilo o terorističnih dejanjih prihaja iz Berlina, kjer poročajo o napadu na tamkajšnjo sinagogo. Več o napadu na povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 21:32 18.oktober 2023.

    Srečneži! Bodo imeli vsaj manj turističnih stenic!

  • leonardo 16:28 18.oktober 2023.

    Kaj ni šel Biden na pomoč. Res bi se v Parizu zgubil ampak viden bi pa bil.

  • Avatar Leon
    Leon 15:08 18.oktober 2023.

    Ne žrtvujte svobode za ceno miru ! PAUL LENDVAI