Svet
43940 ogledov

Zaskrbljujoče o novih okužbah na Hrvaškem

Split
Hrvaška kljub malemu številu opravljenih testov beleži velik rast okužb s covid-19.

Hrvaška je po podatkih, ki jih že ves dan zbira Nacionalni štab civilne zaščite v zadnjih 24 urah potrdila 19 novih primerov koronavirusa, pri čemer hrvaški mediji poročajo o zelo malem številu testiranj.

Dubrovnik Hrvaška Popotnik Hrvaška: za ceno lanske omlete danes dobiš že apartma

Največ, sedem novih primerov, so na Hrvaškem v zadnjih 24 urah zabeležili v Zagrebu in šest v Splitu. V zadnjih 24 urah so testirali le 388 oseb, kar je po pisanju hrvaških medijev daleč najmanj v regiji. Hrvaška je do zdaj skupaj testirala 72.202 oseb, tudi to je po navedbah Jutranjega lista najmanj testiranj glede na število prebivalcev v regiji. Trenutno se na hrvaškem v bolnišnici zaradi covid-19 zdravi osem oseb, nihče ni priklopljen na ventilator.

Zdravnica zdravstvo korona covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot piše Index.hr sta dva nova primera vnesena v Hrvaško iz tujine, en nov primer prihaja iz Instituta Hrvoje Požar, kjer je eno od žarišč virusa na hrvaškem, ostali primeri pa so povezani s prehodno obolelimi.

V Srbiji so od petka zabeležili še 94 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Ena oseba je zaradi covida-19 tudi umrla, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. V Srbiji je trenutno 654 aktivno okuženih z novim koronavirusom. 18 jih morajo zdraviti z medicinskimi ventilatorji.

mejni prehod Obrežje Od danes Svet Hrvati pozivajo turiste, da pred vstopom opravijo to malenkost

O povečanem številu okuženih je spregovoril tudi hrvaški premier Andrej Plenković, ki je dejal, da je zdravstveni sistem v celoti pripravljen na spopadanje z morebitnim povečanjem števila ljudi, okuženih s koronavirusom.

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Šlamastika Slovenija Bodo Hrvati tokrat končno uporabili tudi slovenščino?

"V nekaterih državah okoli nas se je število okuženih povečalo. Intenzivno spremljamo razmere, pregledujemo tudi razmere na Hrvaškem, saj smo v zadnjih dveh dneh imeli 22 primerov - kar je veliko več kot v zadnjih treh tednih,« je dejal in na vprašanje novinarjev, ali bo Hrvaška poostrila nadzor na meji, odgovoril le, da bodo "na meji" učinkovito nadzirali stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.