Svet
21808 ogledov

Zelenski Putinu predlagal menjavo, ki bi ga utegnila zanimati

Vladimir Putin Profimedia
Putinov prijatelj za ukrajinske vojake in vojakinje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je včeraj sporočil, da so pridržali najvidnejšega proruskega politika v Ukrajini, Viktorja Medvedčuka, ki je sicer v tesnih odnosih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Ruski predsednik je med drugim boter njegovi hčeri, skupaj naj bi tudi dopustovala in obiskovala razne dogodke.

Medvedčuk je po začetku ruske invazije zbežal iz hišnega pripora, kjer je pristal, ker je bil obtožen izdaje. Ujeli so ga oblečenega v ukrajinsko vojaško uniformo.

V zadnji objavi Zelenski Putinu ponuja zamenjavo Medvedčuka za Ukrajince, ki jih je med vojno zajela Rusija. "Če si je Medvedčuk nadel vojaško uniformo, potem tudi zanj veljajo enaka pravila kot za druge vojake. Ruski federaciji ponujam, da tega svojega fanta zamenja za naše fante in naša dekleta, ki so zdaj v ruskem ujetništvu," je med drugim dejal ukrajinski predsednik. Govoril je tudi o krutosti vojakov do ukrajinskega naroda, številnih pomorih in posilstvih. Obljubil je, da bodo vse odgovorne našli, kot so našli Medvedčuka.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 10:02 14.april 2022.

    Zajeti ameriški general major Roger l. Coultier je v igri. Ko NATO general poveljuje nacistom so Rusi edino zdravilo

  • Gandi123 19:13 13.april 2022.

    Samo še Kaco bolj laže in zavaja kot Rusi in Zelenski!

  • QSprm 14:30 13.april 2022.

    Kaj ko bi namesto bebavih floskul in kaj je povedal kronicni zadrogiranec, objavili kaj vse so zagresili neonaziji in koliko civilistov, katere izkoriscajo za zivi scit, so na koncu enostavno pobili.