Svet
56 ogledov

Živalski vrt za gejevske živali

pingvina geja EPA
V San Franciscu bodo odprli prvi živalski vrt za homoseksualne živali. Istospolni odnosi so v živalskem svetu pogosti, kažejo študije.

"Navdušeni smo, da lahko prebivalcem ponudimo, kar želijo," pojasnjuje direktor živalskega vrta Lionel Wibberly. "Naša družba je tako raznolika, prav tako živalsko kraljestvo. Zakaj ne bi imeli živalskega vrta, ki prikazuje to čudovito raznolikost?"

Profesor Jose Aragon z Univerze San Francisco se strinja z Wibberlyjem. Kot poudarja, je dokazano, da obstajajo homoseksualne in biseksualne živali. "Ne vidim razloga, zakaj ne bi živali, ki imajo neobičajen življenjski slog, imele posebnega živalskega vrta v mestu, poznanem po gejevskih razmerjih," se sprašuje Aragon.

 

Nasprotniki so že glasni

Kljub temu, da živalski vrt še ni odprt, ampak šele v fazi načrtovanja, so se že oglasili nasprotniki. Verske skupine nasprotujejo tovrstnemu razkazovanju nemoralnega obnašanja. "Absolutno nasprotujemo trošenju davkoplačevalskega denarja za nekaj tako žaljivega, svetoskrunskega, nenaravnega in brez dvoma travmatičnega za otroke," meni Keith Noron, predsednik krščanske fundamentalistične skupine. "Mislim, resno, bi želeli, da vaši otroci gledajo dva samca zebre med spolnim odnosom?"

Podobni primeri že v ZOO-jih

Profesor Aragon poudarja, da pri živalih ne gre samo za fizičen vidik, ampak tudi za prijateljstvo, partnerstvo, potovanje, skrb za drugega in vzgajanje mladičev. Pri homoseksualnih odnosih med živalimi so pri nekaterih vrstah opazili posebne vzorce dvorjenja, ki jih pri parjenju med samicami in samci iste vrste ni.

Primeri gejevskih parov v živalskem svetu niso nič novega. V živalskem vrtu v Berlinu in San Franciscu so imeli par gejevskih pingvinov. V Berlinu so ju poskusili ločiti, a se nista zmenila za druge samice. Prav samica pa je bila usodna za pingvina iz San Francisca. Skupaj sta bila od leta 2003 in v šestih letih skupaj celo skrbela za jajce ter izvalila mladička. Pred dvema letoma pa je vmes posegla samica, ki se je sparila z enim od pingvinov, kar je povzročilo "pretep" med trojico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.