Svet
11502 ogledov

Znanemu slovaškemu politiku v strmoglavljenju letala umrla žena in otroka

Stromoglavljenje letala v Etiopiji Epa
Znanih je že več podrobnosti o strmoglavljenju Boeinga etiopskega letalskega prevoznika Ethiopia Airlinesa.

"Potrjujemo, da je bil let ET 302 iz Adis Abebe v Nairobi udeležen v nesreči," so sporočili iz letalske družbe. Na krovu boeinga 737 je bilo po podatkih družbe 149 potnikov in osem članov posadke. Vsi so v strmoglavljenju letala umrli.

Med potniki je bilo največ državljanov Kenije, skupaj pa so bili na letalu potniki iz 33 držav. Na dan prihajajo podrobnost. Med drugim je umrla družina znanega slovaškega politika, umrl je tudi šef velikega podjetja.

Stromoglavljenje letala v Etiopiji | Avtor: Epa Epa

Pilotiral izkušen pilot

Anton Hrko, slovaški parlamentarec in podpredsednik Slovaške nacionalne stranke, je na svojem Facebook profilu objavil žalostno novico, da so bili med umrlimi v strmoglavljenju letala v Etiopiji tudi njegova žena in njegova dva otroka.
V strmoglavljenju je umrl tudi Jonathan Seex, šef podjetja Tamarind Group. Gre za podjetje, ki ima v lasti verigo restavracij po vseh Afriki.

Pri Ethiopian Airlines so objavili, da je letalo pilotiral izkušen pilot. Glavni kapitan Yared Getachew je imel za seboj več kot 8000 ur letenja. Njegov prvi časnik je bil Ahmed Nur Mohammod Nur, ki je imel za seboj 200 ur letenja.
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.