Svet
15 ogledov

Zoper Bossija in sinova uvedena preiskava

umberto bossi Reuters
Italijansko tožilstvo je uvedlo preiskavo proti Umbertu Bossiju, ustanovitelju stranke Severna liga in dolgoletnemu zavezniku Silvia Berlusconija. Bossi naj bi se osebno okoristil pri poneverbi za okoli 18 milijonov evrov.

Proti ustanovitelju Severne lige in dolgoletnemu zavezniku prejšnjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, Umbertu Bossiju, poteka preiskava, ker naj bi se osebno okoristil pri poneverbi za okoli 18 milijonov evrov. Računi, ki jih je stranka predložila, naj bi bili umetno napihnjeni, Bossi pa je tedaj kot predsednik stranke in podpisnik zahtevka za povračilo stroškov odgovoren za te nepravilnosti, je sporočil vodja skupine tožilcev v Milanu Alfredo Robledo.

Tudi Bossijeva sinova v preiskavi

Tožilstvo je preiskavo uvedlo tudi proti Bossijevima sinovoma, Renzu in Riccardu. Osumljena sta, da sta sredstva stranke izrabljala za osebne potrebe. Glede na prisluhe, ki so se pojavili tudi v italijanskih medijih, naj bi Bossi in njegov sin Renzo iz strankine blagajne pridobila najmanj 300 tisoč evrov.

"Gre za političen napad"

V Severni ligi so že ocenili, da gre za političen napad tožilstva na njihovo stranko, ker naj bi si drznila nasprotovati sedanji tehnični vladi Maria Montija. "Kdor pozna Bossija, ve, da je storil veliko stvari, ni se pa osebno okoriščal," je dejal evropski poslanec iz Severne lige Matteo Salvini.

Stranka je sicer pod izjemnim pritiskom odkrivanja novih in novih korupcijskih afer. Po uvedbi preiskave proti blagajniku stranke Francescu Belsitu zaradi poneverb je Bossi, ki je bil v Berlusconijevi vladi minister za reforme, prejšnji mesec zapustil položaj predsednika stranke. Njegov sin Renzo pa je odstopil kot član deželnega parlamenta v Lombardiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.