Uporabno
4627 ogledov

Kako v nekaj klikih prodati avto?

Spletna stran za prodajo rabljenih vozil Doberavto.si
1/9
Doberavto
Dobri rabljeni avtomobili imajo znano zgodovino servisov, realne kilometre na števcu in znano zgodovino lastništva, drži? Drži! Če imate tak avto in bi ga radi prodali na način, da so vsi ti podatki takoj izpisani v oglasu brez dodatnega dela, potem 'odklikajte' na www.DoberAvto.si in oddajte svoj oglas na inovativnem spletnem oglasniku za nove in rabljene avtomobile, ki so ga lansko leto lansirali pri AMZS.

Spletna stran je zasnovana tako, da vsakemu uporabniku omogoča hiter pregled ponudbe, z značko Obetavno vozilo in AMZS Preverjeno pa so določeni dobri rabljeni avtomobili tudi izpostavljeni. Vse oglase lahko hitro filtrirate po različnih kriterijih, od cene, letnika, prevoženih kilometrov, lastništva, vrste prodajalca do oblike, pogona, vrste goriva in menjalnika ter seveda po znamki vozila.

pregled vozila Rabljen avto Avto Izpoved: Kako so skoraj kupili "mačka v žaklju"

Oddajte oglas z nekaj klikiz in dobro prodajte svoj avto

Prek računalnika, tablice ali pametnega telefona lahko  oglas oddate v le nekaj korakih. Z računalnikom je postopek tak, da v zgornjem meniju na spletni strani kliknete na rubriko »oddaja oglasa«, če to počnete prek telefona, pa kliknete ikono s svinčnikom v spodnjem meniju na ekranu. Odprl se vam bo okvirček, v katerega vpišete VIN številko (številko šasije) in kliknite gumb »potrdi«.

Spletna stran za prodajo rabljenih vozil Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Renault Clio Prodajate avto? Avto Prodajate avto? Kako v nekaj korakih do več snubcev?

Nato se vam bodo izpisale različice avtomobila, ki ga je prepoznal sistem, delujoč v ozadju, in vse, kar morate storiti, je, da izberete pravo izvedbo avtomobila, ki ga prodajate(motor, oprema, menjalnik, oblika karoserije). Vsi podatki o avtomobilu se vam bodo takoj , ko boste potrdili izvedbo avtomobila,  izpisali avtomatsko, vi samo še dodate opis, barvo notranjosti in zunanjosti ter kateri lastnik ste. Če vašega avta slučajno ni na seznamu, ker je na primer iz tujine in se motorji in pripadajoča oprema ne skladajo in točno takšnega avta ni v sistemu, ga boste morali vpisati ročno. Na srečo je postopek hiter in enostaven.

Spletna stran za prodajo rabljenih vozil Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Če se na portalu DoberAvto.si doslej še niste prijavili, boste prej morali le še vpisati kodo, ki vam jo sistem pošlje prek SMS sporočila. Gre za varnostni korak, pri katerem spletni portal avtomatsko preveri, ali ste dejansko oseba, ki oddaja oglas. Od tu naprej je zadeva še bolj enostavna. Naslednji korak je vnos fotografij. To lahko naredite tako, da fotografirate avto in avtomatsko vnesete fotografije v oglas, ali pa iz galerije v vašem telefonu oziroma v računalniku. Za konec leše dodate tekst, s katerim lahko  avto, ki ga prodajate, še dodatno predstavite potencialnim kupcem, in določite ceno. Oglas aktivirate s končno potrditvijo. Če želite, ga lahko izpostavite, da bo vedno prikazan na vrhu strani.

Spletna stran za prodajo rabljenih vozil Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Spletni portal za prodajo rabljenih avtomobilov DoberAvto.si Avto Statistika rabljenih avtomobilov razkriva kupno moč Slovencev

Priporočamo tudi, da svoj oglas delite na Facebooku in Instagramu ter tako še pospešite prodajo.

Če je avto dober, bo dobil značko Obetavno vozilo!

Z oddajo oglasa na DoberAvto.si, pri čemer je prvi korak vpis VIN številke+, bo vaš avto, če ustreza kriterijem, ki so jih določili pri AMZS, avtomatsko dobil značko Obetavno vozilo. Gre za avtomobile, starejše od štirih  let, ki so že opravili vsaj en tehnični pregled v Sloveniji, sistem, ki deluje v ozadju (Avtolog.si)pa ni zaznal anomalij pri prevoženih kilometrih. V takem oglasu se tudi izpiše zgodovina lastništva in ali je vozilo v evidenci ukradenih ali zastavljenih vozil ter če so bile kakšne posebnosti na tehničnih pregledih. V nasprotnem primeru, če so recimo na avtomobilu kadarkoli v preteklosti zavrteli kilometre nazajse bo to izpisalo v oglasu in avto te značke ne bo dobil.

Spletna stran za prodajo rabljenih vozil Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Spletni portal za prodajo rabljenih vozil Doberavto Nakup rabljenega Avto Najpogostejše ugotovljene napake rabljenih vozil

Za vse dodatne infromacije lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 2820.

Lahko pa se odločite tudi za prodajo svojega avta z značko AMZS Preverjeno. V tem primeru avto pripeljete v AMZS servisno delavnico, kjer ga bodo mehaniki pregledali po določenem protokolu, ki vključuje 100+ kontrolnih točk, na podlagi katerega vam bodo izdali poročilo o dejanskem stanju vašega avta, to poročilo pa je nato pripeto oglasu na DoberAvto.si. Gre za enega najbolj transparentnih načinov prodaje rabljenega avtomobila, s čimer si tudi pomembno izboljšate prodajne možnosti. Pregled traja od dve do tri ure, nanj pa se je treba naročiti. Člani AMZS lahko pri tej storitvi izkoristijo članski popust.