Vizita za živali > Festival
1677 ogledov

Tako posrečeno akcijo imamo v Sloveniji

KD Nova Gorica
1/6
KD Nova Gorica
Kinološko društvo Nova Gorica je začelo z zanimivo akcijo, ki bo razveselila marsikoga.

V Kinološkem društvu (KD) Nova Gorica, ki je bilo ustanovljeno v zgodnjih 70. letih prejšnjega stoletja, pod imenom KD Nova Gorica pa deluje od leta 2000, so začeli s prav posebno akcijo.

 

V društvu so se odločili, da posvetijo še več časa ozaveščanju ljudi, da za svojim psom poberejo nečistoče in tako začeli z akcijo pod sloganom 'NE DELAJ SE BEDAKA, POBERI, KAR PES POKAKA'.

KD Nova Gorica | Avtor: KD Nova Gorica KD Nova Gorica
"Upamo, da doseže vse mestne in vaške prebivalce, ker je to velika problematika v urbanem okolju. Že ob misli na nakup psa se moramo zavedati, da lastništvo psa prinaša veliko odgovornosti. Za psa je treba vestno skrbeti, v kar spada tudi pobiranje kakcev. Za nas pasjeljubce in ostale ljudi, ki nimajo psov, je izredno moteče, da pridemo med stolpnice v naselju, ki so nastlane s pasjimi kakci," nam je ob akciji dejala predsednica Nadzornega Odbora in inštruktorica KD Nova Gorica Ema Troha.

Z akcijo želijo nagovoriti vse lastnike psov, naj bodo odgovorni in počistijo za svojimi kosmatinci ter tako poskrbijo za lepše sobivanje in čistejše okolje.

Društvo, kjer je trenutno aktivnih okoli 85 članov, za šolanje pa skrbi pet kinoloških inštruktorjev z licenco Kinološke zveze Slovenije, bo prisotno tudi na Žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali, ki ga organiziramo skupaj z Radiem Robin v Novi Gorici. Člani KD Nova bodo od 16.30-17.00 na osrednjem travniku predstavili njihove aktivnosti, kot so disciplina rally obedience, šolanje psov, pokazali pa bodo tudi kakšen trikec in izvedli akcijo glede pobiranja pasjih iztrebkov.

KD Nova Gorica | Avtor: KD Nova Gorica KD Nova Gorica

Tudi v letu 2022 se bo Žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v soboto, 4. junija popoldan, v primeru slabega vremena pa v soboto 18. junija. Dogodek smo prestavili na popoldansko-večerni čas, obiskali nas boste lahko med 15.00 in 21.00 uro. Tako kot v lanskem letu bo festival pred mestno hišo, rdeča nit dogodka pa bo odgovorno skrbništvo živali. V deželi prijateljev bosta tudi tokrat dva festivala - poleg Festivala za ljubitelje živali še Robin Hood festival v organizaciji Radia Robin. Soorganizator Dežele prijateljev je Mestna občina Nova Gorica. Dogodku sledite TUKAJ.

KD Nova Gorica svoje tečaje organizira na vadišču na Ajševici, kjer različni tečaji potekajo vse leto: mala šola, priprave na IPS-A in BBH izpit, nadaljevanje v poslušnosti na stopnji BGH ter rally obidience. Maja bodo pričeli tudi s tečaji Hoopersa, ki je zanimiva disciplina tako za mlade pse kot tudi za starejše, ki bi v svoji starosti še vedno radi prikazali odlično delo in sodelovanje z lastnikom.

Ker so v zadnjem času zasledili porast nakupa psov manjših pasem, ki so predvsem družabni psi, so se odločili, da ponudijo nov program po končani mali šoli, ki so ga poimenovali 'urbano okolje', kjer bi lastniki psov, ki jih ne zanima osnovna poslušnost, nadaljevali šolanje v mestu v osnovah socializacije, strpnosti, umirjenosti …

V načrtu pa imajo tudi pripravo tečaja 'razstavljanje psa', za tiste, ki bi si želeli obiskati državne in mednarodne razstave.

Komentarjev 1
  • munja 10:08 15.maj 2022.

    Poskrbite tudi za to, da veterinarji, ki jim gre samo za dobiček, ne bodo s kupom dragih tablet, ki nič ne pomagajo in s priporočenimi tudi izmišljenimi in dragimi operacijami skubili ljudi, ki imajo stare in bolne pse in jih ...prikaži večih veterinarji ne pustijo usmrtiti. To je za mene mučenje živali z njihove strani in vas sprašujem, če niso tudi oni zreli za prijavo kakšnemu društvu ali inšpekciji za svoja nehumana dejanja.

Sorodne novice