Vizita za živali > Festival
2204 ogledov

Uau koliko razlogov, da v nedeljo obiščete Novo Gorico

Festival za ljubitelje živali Anže Petkovšek
Obeta se zanimivo dogajanje za vse, ki imamo radi živali. Rdeča nit bo odgovorno skrbništvo živali in odnos otrok do živali.

To nedeljo, 27. maja, bo med 9.30 in 18.00 v Novi Gorici na Trgu Evrope Festival za ljubitelje živali. Namen brezplačnega in dobrodelnega dogodka je predvsem ta, da približamo otrokom živali in jih naučimo spoštljivega odnosa do njih. 

Na dogodku bodo otroci spoznali dihurčke, kuščarje, kače in nekatere insekte, ki nam jih bodo pokazali člani Društva za ljubitelje eksotičnih živali BIOEXO, spoznali bodo tudi marljive čebelice, konje s "Kmetije na Hribu" in konje s DC Campinga, policijske pse, terapevtske pse, pse reševalce, našo avtohtono pasmo kraške ovčarje ter nekatere druge čudovite pasme psov, velike mucke pasme Maine Coon, ovčke ter številne ptice Društva za varstvo in vzgojo ptic Nova Gorica.

Otroci bodo lahko preizkusili napihljiv grad in pravi plezalni stolp, udeležili se bodo lahko brezplačnih delavnic in lova na zaklad. 

Zelo pestro dogajanje čaka tudi kužke, posebne nege bodo deležni na točki Salona za nego in striženje psov Kelka's, čaka jih pasja degustacija, pasja plaža, njihovi skrbniki bodo deležni brezplačnih predavanj, privoščili si bodo lahko tudi sproščujočo masažo, ki jo bodo nudli na točki Hiše lepote Merci. Vsi kužki morajo biti na povodcih in cepljeni.

Ambasadorji projekta so: Tanja Ribič, Primož Forte, Lara Komar, Tara Zupančič, Gašper Rifelj in Denis Porčić – Chorchyp

Program 

10.00 – odprtje z županom Mestne občine Nova Gorica – Matejem Arčonom in kraškimi ovčarji (KKOS) 

10.20 - predstavitev srednjeazijskih ovčarjev

10.30 – predstavitev s konji – western način jahanja s Quarter horse konji (Kmetija na hribu)

10.45 – spoznajmo junake: policijski psi

11.00 – spoznajmo junake: psi reševalci

11.30 – Kako nuditi prvo pomoč otroku, kako odraslemu (Rdeči križ Slovenije)

12.00 – brezplačno predavanje mag. inž. zoot. Daše Korže o pripravi domače pasje in mačje hrane

12.20 – Brez strahu pred kačo (Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo)

13.00 – predstavitev čudovitih psov

13.30 - Brezplačno predavanje veterinarske akupunkturistke Ajde Konjedic iz AcusVet-a

14.00 – 17.00 – Prijateljski in zabavni agility, ki ga pripravljata Blazno blatno in Žurnal24.si

14.45 – prikaz zanimivih konjskih disciplin: preskakovanje ovir, spretnostno jahanje, barrel, dresura in cross country (DS Camping)

17.00 – druženje z ambasadorji Festivala za ljubitelje živali (Lara Komar iz Reke ljubezni in Primož Forte iz Ene žlahtne štorje)

17.20 - ples s psom

17.30 – otroški disko na prostem s Pro Dance Company Nova Gorica

18.00 – sladki zaključek s čokoladnico 

Brezplačne otroške delavnice

10.30 – Izdelovanje izdelkov s slovenskimi čebelarji

11.00 – Izdelovanje knjižnega kazala in vrtečega gumba (Od pike do pike)

11.30 – Izdelovanje naravnega repelenta proti klopom (Zeliščni vrt Cvetka)

12.00 – Izdelovanje izdelkov s slovenskimi čebelarji

15.30 – Izdelovanje izdelkov s slovenskimi čebelarji

16.00 - Izdelovanje knjižnega kazala in vrtečega gumba (Od pike do pike)

16.30 - Izdelovanje naravnega repelenta proti klopom (Zeliščni vrt Cvetka)

17.00 – Izdelovanje izdelkov s slovenskimi čebelarji

Ves čas bo potekal otroški lov na zaklad, med 10.00 in 13.00 se boste lahko družili tudi s Tačkami pomagačkami in bernskimi planšarskimi psi. Ves čas dogodka se bodo otroci družili z ostalimi živalicami, konji, kraškimi ovčarji, hrti, muckami, eksotičnimi živalicami, pticami, spoznali pa boste tudi naše pridne gasilce in policiste. 

Pasja plaža, pisane stojnice, nagradna igra ...

Razstavni prostor Mr Pet se bo prelevil v pravo pasjo plažo. V dveh velikih bazenih bodo kužki lahko čofotali, se zabavali na igralih in preizkusili tunel. V senci pod palmami se bodo na hladilnih blazinah lahko odpočili. Za lačne želodčke pa bo poskrbela pasja restavracija s pestrim izborom jedi iz dnevnega menija. Pod šotorom si bodo lahko vsi obiskovalci ogledali pester izbor opreme za prihajajoče poletje in našli primerno rešitev za kužka, kako jim olajšati pasje vroče dni.

Spletna trgovinica Pasji.net, vse kar potrebuje pasji svet, je namenjena vsem velikim ljubiteljem psov in mačk, ki si zanje želijo najboljše. Nudijo izdelke, ki niso dosegljivi na vsakem koraku in si želijo ponudbo narediti čim bolj pestro, zanimivo in seveda v prvi vrsti kvalitetno. Ker je v široki ponudbi najkakovostnejše opreme na našem trgu težko izbrati pravo, vam bodo na voljo tudi za pomoč in nasvet na Festivalu za ljubitelje živali.

Na Festivalu bo svojo ponudbo na ogled postavila tudi spletna trgovina za pse Dogdeluxe iz Ajdovščine, ki ponuja kvalitetno pasjo hrano ter naravne priboljše brez barvil in konzervansov, modne ovratnice in povodce, igrače, udobna ležišča, potovalne pripomočke, oblačila iz naravnih materialov, ekološke pobiralce pasjih iztrebkov in še marsikaj.

Na Festivalu v Novi Gorici bo z nami tudi trgovina Gali & Nika, trgovina z več kot 25-letno tradicijo, v kateri boste našli celovito ponudbo kakovostnih izdelkov za pse in mačke. Za vas in vaše štirinožne prijatelje pripravljajo veliko zanimivosti, kužki bodo lahko na njihovi stojnici degustirali Pasji Kokos in Pasji Česen slovenskega proizvajalca Naravno zdrav pes, odlično polsuho hrano Platinum, okolju prijazno hrano Beco, piškote pasje pekarne Papy, vam pa bodo ob vsakem nakupu podarili darilce. Na njihovi stojnici boste našli tudi okolju prijazno opremo in igračke Beco Pets, pisano kolekcijo pasje opreme LOOMP, interaktivne igračke Tugly šnof, prehranska dopolnila slovenskega proizvajalca Palvital, ter še mnogo drugega. Veselijo se druženja z vami in vašimi štirinožci.

Na stojnici MjavHov bodo predstavili MjavHov kolekcijo obeskov za kužke in mucke. Obeske bodo tudi gravirali z imenom in vašo telefonsko številko. Kolekcija MjavHov je oblikovana in izdelana v Sloveniji in trenutno obsega 300 različnih obeskov priljubljenih pasemskih raličic! 3 srečneže bodo z izbranimi obeski tudi nagradili, zato ne zamudite Festivala v Novi Gorici.

Z nami bo prvič tudi FeeDKo, ki nudi strokovno svetovanje o izbiri najprimernejše hrane za vašega psa ali mačko, sestavo prehranskega načrta za zdravje, dobro počutje in pomoč pri odpravljanju ali omilitvi simptomov številnih bolezenskih stanj. S prehrano lahko storimo izjemno veliko in zagotovo se strinjamo da je bolje preprečevati kot zdraviti. Z malo sreče boste lahko skupaj sestavili prehranski načrt za vašega kosmatinca.

Ne bosta manjkala niti Pasji kokos in Pasji česen, slovenski inovaciji, ki sta izvrstna dodatka k prehrani vašega psa! Prvi bo poskrbel, da bo kožušček zdrav in bleščeč, drugi pa se je že izkazal z odličnih učinkom proti klopom, oba pa sta odlična za imunski sistema in naravno zdravje psov. Na Festivalu vas čaka prava pasja pojedina, v degustaciji Pasjega kokosa in Pasjega česna se boste lahko prepričali, ali sta bolj všeč vam ali vašemu psu.

Na Festivalu ne boste mogli brez postanka mimo najbolj pisane stojnice z uporabnimi in dekorativnimi izdelki (puščice, toaletne torbice, nahrbtniki, vzglavniki, torbe za na plažo, mehke igrače, vrečke za kruh, trakovi za ključe, drobižnice ... ). Oblikovalka izdelkov ODPIKEDOPIKE bo poskrbela tudi za že zelo pestro dogajanje, namenjeno najmlajšim. Otroci bodo lahko uživali na delavnice KNJIŽNO KAZALO, na hitro pa bodo lahko naredili tudi VRTEČI GUMB, igra naše mladosti, že malo pozabljena, danes poznana kot "spinner". 

Pedigree in Whiskas bosta ponovno poskrbela, da se bodo vaši psi na dogodku lahko ves dan sladkali! Ne spreglejte promotork, ki bosta obiskovalce (posebej tiste na štirih tačkah) razveseili z žvečilkami in priboljški!

Z nami bo Kuža Pazi iz Zavarovalnice Triglav, ki bo otroke poučil, kako naj varno ravnajo v prometu. Obenem pa bo vabil k postojanki Zavarovalnice Triglav, kjer bo potekala poslikava obraza na teme iz sveta živali!

Morda vas navduši vozilo Crossland X, kjer lahko brez težav peljete tudi vaše kosmatince! Kako najbolj varno, bodo predstavil OPEL na svojem razstavnem mestu!

Lahko boste sodelovali v nagradni igri avtohiše SAWAL Nova Gorica in se potegovali za Vikend z Oplom, ali pa se vam nasmehne sreča in boste odnesli s seboj eno od petih prevlek “Psom prijazni” za zaščito zadnje klopi v vozilu. Obiskovalce pa vabijo tudi na dobro kavo. Dovolj namigov, da jih obiščete?

Lara Komar Magazin Lara Komar nas je povabila v svoj dom v Trstu klop Domač repelent Zdravje Eterična olja za zaščito pred klopi