Vizita za živali
1949 ogledov

Ko zasledite to vedenje se nujno odpravite do veterinarja

Pes, glava, zid
Kar se vam mogoče zdi zabavno, je lahko življenjsko nevarno.

Naši štirinožni družinski člani nas s svojimi prigodami dan za dnem zabavajo. Kdaj se zataknejo med stole, kdaj tačko kam pomolijo, kamor nikakor ne spada, kdaj nas razveselijo, ko nam zvečer na noge položijo glavo, da jih malo pocrkljamo. Nekatera vedenja pa se nam mogoče zdijo zabavna, a so v resnici znaki za resna obolenja, ki jih ne smemo spregledati.

Boo Žalostna zgodba... Vizita za živali Poginil "najbolj ljubek pes na svetu"

Stiskanje glave v zid ali druge predmete

Ko opazimo, da naš pes pogosto stiska glavo v zid ali druge predmete brez očitnega razloga, je to lahko znak za resno bolezen ali nevrološko okvaro. Stiskanje glave lahko opazujemo v psih različnih pasem in starosti, pozorni pa naj bomo takrat, ko lahko to vedenje opažamo dlje časa.

Ko to vedenje opazite, svojega ljubljenčka začnite natančneje opazovati - ima mogoče še druge simptome? Tekanje v krogu, težave z vidom, spremembe v vedenju ali epileptični napadi so lahko znaki bolezni prosencefalon, ki povzroči okvare talamusa in sprednjega dela možganov. Stiskanje glave pa je lahko tudi simptom prebavnih motenj, preveč ali premalo natrija v krvi, tumorja na možganih ali vnetij živčnega sistema. Pogosto se to vedenje opazi tudi pri psih, ki so se zastrupili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤ Milo ❤ (@milo_jackrussellterrier) on

Obrnite se na veterinarja, če je vedenje dolgotrajno

Ko več dni zapored opazite, da pes glavo stiska v zid ali druge predmete, je priporočljivo, da ga odpeljete veterinarju. Natančno opišete vse spremembe vedenja svojega psa, poleg tega pa tudi razmislite, če je v tem času pojedel kaj nenavadnega ali novega.

Veterinar bo nato vašega psička natančno pregledal. Najverjetneje mu bo vzel kri, preveril pritisk in mu pogledal v oči. Pogosto se veterinarji odločijo tudi za CT ali MRI glave.

Sprehod Vizita za živali Napadla je psa. Tako se je odzvala lastnica
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice