Vizita za živali
4741 ogledov

Neverjeten razlog: Zato so črne mačke manj priljubljene

Črna mačka
1/4
Črne mačke so manj priljubljene od drugih mačk, a razlog ni vraževernost ...

Ljudje naj bi se jih izogibali, ker ne izgledajo dobro na selfijih in fotografijah, ki jih skrbniki objavljajo na družbenih omrežjih, ugotavljajo v zavetiščih za živali, je poročal BBC.  

V povprečju zapuščene črne ali črno-bele mačke novega skrbnika iščejo deset dni dlje od mačk z oranžno dlako. Po mnenju ustanoviteljice zavetišča The Moggery v Bristolu v Angliji pa se je situacija v zadnjih letih še poslabšala in to predvsem na račun obsedenosti skrbniki z deljenjem slik svojih štirinožcev na družbenih omrežjih.  

Christine Bayka, ki vodi zavetišče The Moggery je za BBC dejala, da je bilo vedno težko najti nov dom za črne mačke, sedaj pa je vse skupaj še težje. 

Življenje prek selfijev

"To je postalo bolj resno, ker ljudje živijo svoja življenja prek selfijev. Črne mačke so sedaj manj priljubljene, ker ne izgledajo dobro na fotografijah. Ko me ljudje kontaktirajo v obdobju kotitve, rečejo, katerokoli barvo, razen črne," je dejala vodja bristolskega zavetišča. Ob tem je dodala, da tigraste in sive mačke "poberejo v enem dnevu". 

Vse izmed 40 mačk, ki že dlje časa iščejo nove skrbnike v bristolskem zavetišču so trenutno črne, vključno z Velvet, ki dom išče že 14 let. Da bi spodbudili posvojitve črnih mačk, jim v zavetišču ponujajo brezplačno sterilizacijo.  

Ljudje pa naj bi zavračali tudi mačke z okroglimi obrazi, saj imajo raje tiste z ostrejšim smrčkom. "Ljudje želijo designerske muce," je dejala Baykajeva in opozorila, da bi morala biti prijaznost in karakter mačke glavno vodilo pri posvojitvi živali.  

Komentarjev 2
  • Avatar ecipeci
    ecipeci 03:33 08.februar 2018.

    Moj mackon je crn, pa tudi njegov predhodnik, ki je docakal 18 let je bil crn ... ja pa oba sta bila posvojena.

  • Snežinko 10:43 04.februar 2018.

    Naslov je kar pravi: res ne bom verjel. Traparija! Življenje se NE vrti okoli selfijev. Res ni treba verjeti vsakemu članku, ki se najde na netu, pa čeprav se izgovarja na "slavni " BBC...

Sorodne novice