Vizita za živali > Novice
989 ogledov

Evropa polna krivolovcev

Birdlife
1/4
Birdlife
Birdlife je izdal novo, grozljivo izdajo The Killing. Ugotovitve so šokantne in žalostne.

"Partnerstvo BirdLife predstavlja THE KILLING 2.0, drugo izdajo v seriji znanstvenih pregledov obsežnosti nezakonitega pobijanja ptic na najbolj perečih območjih," sporočajo s Slovesnkega društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS.

1/4

Prva izdaja objavljena avgusta 2015 je z razkritjem brutalnih razsežnosti krivolova v Sredozemlju šokirala mnoge. K že zbranim rezultatom sedaj dodajajo nove iz Severne in Srednje Evrope ter Kavkaza.

Lov na ptice Vizita za živali Poročilo šokiralo ljubitelje ptic

"Leta 2015 smo objavili prvo znanstveno študijo, ki je opredelila razsežnost pobijanja ptic na območju Sredozemlja. Grozljiv naslov poročila "The Killing" je poročal o nezakonitem poboju več kot 25 milijonov ptic letno," opisujejo.

S pomočjo več tisoč podpornikov so do sedaj zbrali nekaj nujno potrebnih sredstev za zaustavitev pobojem na ključnih območjih, ki so bila razkrita v poročilu. Konkretne akcije so stekle na območjih Famagusta (Ciper), Menbej-Tishreen (Sirija) in El Manzala (Egipt), kjer na vsakem izmed njih letno pobijejo več kot pol milijona ptic.

Kaj ugotavlja novo poročilo

Novo poročilo za območja Severne in Srednje Evrope ter Kavkaza ocenjuje, da je letno nezakonito pobitih med 0,4 in 2,1 milijona ptic. Navajajo, da je posebaj zaskrbljujoče dejstvo, da je glavni razlog za pobijanje ptic "šport" in obvladovanje "škodljivcev".

Vodne ptice in ptice pevke sta tisti skupini ptic, ki sta med krivolovci najbolj priljubljeni.

"Samo v Azarbejdžanu letno nezakonito ubijejo med 160.000 in 900.000 vodnih ptic. Ujede, kot tudi golobi in grlice so prav tako visoko na lestvici priljubljenih med krivolovci," pravijo in dodajajo, da je prav skupina ujed tista, kjer krivolov katastrofalno vpliva na največji delež vrst. Krivolov vpliva namreč na kar 51 od 52 vrst ujed.

Črna štorklja Šokantno Vizita za živali Zaskrbljujoče: To nam sporočajo glasniki
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.