Vizita za živali > Novice
21882 ogledov

"Jaz sem pa samo jokala in jokala"

Chanel strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
Drobno Chanel je zaradi spleta nesrečnih okoliščin spoznala cela Slovenija. Skrbnica jo je iskala vse od 21. avgusta, ko se je zaradi glasnega poka snela iz oprsnice in zbežala v gozd.

Pritlikava jazbečarka Chanel je bila pogrešana 18. dni, njena skrbnica Barbara Žnidaršič pa v vsem času ni izgubila upanja. Najditeljem je ponujala visoko denarno nagrado, psičko je dnevno iskala in končno dočakala, kar si je najbolj želela. 

Ob tem se želi Barbara zahvaliti vsem bralcem Žurnala24.si in vsem ostalim, ki so ji pomagali pri iskanju, ki so verjeli v Chanelino vrnitev in delili objave po Facebooku. "Bili ste v veliko pomoč. Vsakdo, ki je podaril samo minutko, da je pomagal najti Chanel, je dodal kamenček na njeni poti domov," je povedala.

Chnel Skrbniki obupani Vizita za živali Najditelja čaka 1.000 evrov

V petek zvečer so jo klicali najditelji in ji povedali, da so jo našli. "Uspeli so jo uloviti v Kranju na polju nasproti Petrola in Merkurja. Fantje so s kombajnom pobirali koruzo, ko so videli, da je Chanel zbežala v koruzo," opisuje Barbara. Tedaj so jo poklicali in ji povedali, da je Chanel v koruzi. Ker je Barbara zbolela, je bila doma na bolniški v Sežani, zato se je skupaj s partnerjem nemudoma odpravila v Kranj. 

Že čez nekaj minut so fantje znova poklicali in povedali, da so psičko ujeli. Barbari so poslali tudi spodnjo fotografijo.

Chanel | Avtor: strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik

"Bila je moja Chanel. Prijateljico Alenko sem poslala, da prevzame Chanel in jo odpelje na toplo," opisuje. Z najditeljem sta se dogovorila, da se srečata, ko uredi vse v povezavi s Chanel. Okoli 21. ure zvečer je Barbara že prevzela Chanel in jo odpeljala k vererinarju v Postojno. "Sprejeli so jo brez problemov in jo pregledali. Ob polnoči smo prišle domov in vse tri zaspale na kavču (z drugo psičko op. p.)," nam je povedala.

Bala se je za Chanel

"Ko sem zagledala njeno sliko, se mi je zavrtelo in sem hotela biti še tisto sekundo v Kranju. Začela sem jokati, postala sem zelo nemirna in strah me je bilo, da bo še njim ušla," se spominja Barbara. Ko je prijateljica prevzela psičko, jo je Barbara klicala vsakih pet minut, saj se je bala za stanje njene ljubljenke.

"Ko sem prišla k prijateljici domov, sem se komaj zadržala, da nisem skočila k njej. Ker nisem vedela, v kakšnem stanju je, sem se ji prebližala počasi, da ne bi doživela šoka," nam je opisala. Ko jo je Chanel zagledala, je iz naročja prijateljice takoj odšla k svoji skrbnici. "Od veselja je cvilila, me ljubčkala  in se stisnila k meni. Jaz sem pa samo jokala in jokala," nam je povedala srečna skrbnica. 

Chanel in Barbara | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Popolnoma shujšana

Barbara pravi, da je zdravstveno stanje psičke dobro. "Veterinar je ugotovil, da so ledvice, srček, kosti in želodcek v redu. Dehidrirana ni bila, tako da je prišla do vode. Ni pa prišla do hrane. Popolnoma je shujšana," pojasnjuje. Zdaj jo hrani na dve uri po malem. V želodčku so našli kamenčke, ki jih bo najverjetneje izločila sama.

Kot smo pisali, je psička bolna in potrebuje posebna zdravila proti alergičnim reakcijam. "Alergija jo je napadla samo po trebuhu, tačkah in po spodnjem delu trupa," pravi. Chanel ima tudi nekaj majhnih ranic, psihično pa je v redu: "Doma se že igra in nagaja drugi kužiki Schatzi."

Na koncu nas je zanimalo, ali je najditelj sprejel ponujeno denarno nagrado: "Nagrada je bila razpisana in obljubljena. Torej, kdorkoli bi jo našel, bi nagrado dobil. Nagrado bom gospodu izplačala v začetku prihajajočega tedna."

"Zame je pomembno, da je moja Chanel ob meni in na varnem. Vse ostalo se da popraviti in nadomestiti," je zaključila.

anja.scuka@zurnal24.si

Sorodne novice