Vizita za živali > Novice
7953 ogledov

Po peticiji H&M umaknil sporni pulover

H&M EPA
Nedopustno, da prodajajo tako pulover.

Eden izmed najbolj znanih trgovcev z oblačili H&M je iz svojih prodajaln umaknil pulover s kapuco, potem ko se je organizacija za pravice živali PETA pritožila, ker da vsebuje nevarno sporočilo.

 | Avtor: Peta Peta

Na puloverju je namreč pisalo “Dogfight in Random Alley" oziroma “Pasji boj na naključni ulici," kar jasno namiguje na kruto in nelegalno aktivnost, pri kateri si nasproti stojita dva psa in pri kateri se psi izmučijo, izčrpajo in največkrat tudi resno poškodujejo. V najokrutnejših primerih pa se tovrstni spopadi končajo tudi s smrtjo.

Pasji boji Pasji boji Vizita za živali Se to res dogaja?

Peticijo "H&M mora nehati prodajati pulover z napisom Dogfight in the alley” na portalu Change.org je do zaključka redakcije podpisalo že več kot 44 tisoč ljudi. "Moramo jim sporočiti, da to ni samo nedopustno, ampak da ne bomo šli skozi njihova vrata, če bo v prodaji takšen izdelek," so zapisali pobudniki peticije.

Mučenje psa Vizita za živali Mučenje in spolna zloraba živali še vedno le prekršek

Peta je kontaktirala H&M in po njihovem posredovanju so pulover odstranili s polic. "Razočarani smo, da je H&M dovolil, da produkt, ki spodbuja k pasjim bojem - kruti in nezakoniti dejavnosti - zdrsne skozi razpoko in pride na prodajne police. Majica, ki normalizira nasilna dejanja zoper živali, pošilja nevarno sporočilo, a smo veseli, da je po posredovanju PETE, H&M hitro odstranil žaljiv pulover," je za Fashionista dejal podpredsednik PETE Tracy Reiman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice