Vizita za živali > Novice
6996 ogledov

Psi v razgretem avtomobilu: "Ali gospa testira, koliko zdržijo?"

Obalno zavetišče za živali
Lastnici dogodek ni prišel do živega.

Sredi prejšnjega tedna je koprska policija obveščala o globi 1905 evrov, ki si jo je prislužila Švicarka zaradi zaprtih psov v pregretem avtomobilu in nedostojnega obnašanja do policistov. Lastnica je enega psa imela pri sebi v lokalu, dva pa je pustila v razgretem avtomobilu. Ko so jo gostje pričeli opozarjati, da je za pse v vozilu prevroče, jih je pričela zmerjati in jim groziti. Policisti so jo morali na koncu celo vkleniti. 
 

pes avto Slovenija Lastnico psov, ki ju je pustila v razgretem avtu, morali vkleniti

Drama se je odvijala v četrtek zgodaj popoldne, 46-letni gospe pa, kot kaže, tudi visoka kazen ni prišla do živega. Po poročanju Obalnega zavetišča so bili isti psi to soboto spet zaprti na soncu, v črnem peugeotu na parkirišču trgovskega centra v Kopru: "Verjetno tudi kdaj vmes, ko jih morda ni nihče opazil. Vprašam se ali gospa testira, koliko zdržijo, kdaj bo kateri v razgreti pločevini izgubil življenje," so se vprašali in na veterinarsko inšpekcijo naslavili zahtevo za odvzem psov.  

V zavetišču so ogorčeni zaradi neukrepanja obalne inšpektorice, sicer po presoji veterinarske uprave ni bilo razloga za odvzem psov.

Medtem so člani obalnega zavetišča prebivalce zaprosili za informacije o ženski, ki "kuha svoje pse:" Če kdo slučajno spet opazi žensko s svojimi tremi psi nekje na Obali, naj nas ČIMPREJ obvesti! V mislih imamo seveda tujo državljanko, ki ji inšpekcija v treh primerih zadnje dni ni odvzela psov in se je včeraj odpeljala v Trst," so zapisali včeraj. 

pes Magazin Kako se počuti pes, zaprt v avtomobilu?

  

 

Komentarjev 6
  • alojzr 16:00 06.avgust 2018.

    Vsako poletje se najdejo osebe, ki okrog avtov skačejo, da bi le notri našli kakega otroka ali žival in potem lahko policijo kličejo. Ker je to trenutna družbena priložnost, da na tak način signalizirajo neko krepostnost, ki to ni.

  • buco321 14:55 06.avgust 2018.

    Miličniki bi jo že dali na mesto!

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 14:19 06.avgust 2018.

    Tako prasico je treba fuknat v njen avto pa naj se praži, gnoj debilen. Za inšpekcijo moira ena živalca poginit, da bi imeli dovolj tehten razlog za odvzem. Pa sram vas je lahko pezdeti nagravžni.