Vizita za živali > Novice
2810 ogledov

Skrbnica še povišala nagrado za izgubljeno psičko

Chanel strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
"Vem, da marsikdo ne razume, zakaj jo tako iščem. Pomeni mi toliko, kot nekomu otrok," pravi obupana skrbnica Barbara Žnidaršič.

Kot smo pisali, se je pritlikava jazbečarka Chanel pred dvema tednoma prestrašila ropota iz okolice, se snela iz oprsnice in zbežala v gozd ob Kranju. Kljub nenehnemu iskanju Barbare in njenih prijateljev, je Chanel še vedno pogrešana.

Skrbnica je nagrado za najditelja dvignila na 1.500 evrov, saj se psička še vedno klati po Kranju in njegovi okolici. 

Chnel Skrbniki obupani Vizita za živali Najditelja čaka 1.000 evrov

"Chanel se videva v Kranju ter širši okolici, največkrat je videna na cesti Britof - Šenčur, na poljih nasproti tuša, na lokaciji Hrastje, kjer je Agromehanika - Arc, ter na lokaciji Predoslje - Suha. Nazadnje je bil videna v torek  5. septembra na lokaciji Predoslje - Suha," nam je povedala Barbara.

Je zelo preplašena

Pojasnjuje, da ima psička ogromno energije. Kljub temu upa, da se bo malce utrudila in jo bo lahko nekdo ujel. Zagotavlja, da je psička še živa, je pa tudi zelo preplašena. Zato predlaga, da se je ne lovi in se je ne kliče stoje: "Treba je počepniti ali se usesti, jo nežno klicati po imenu, lahko skupaj s hrano. Seveda je treba takoj obvestiti številko 031 243 149 ali 051 323 851," svetuje. Prosi, da se psičke ne dodatno prestraši, ampak da se jo počasi spremlja in poskusi pridobiti njeno zaupanje. 

Chanel | Avtor: strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
"Na Chanel  in mojo drugo psičko sem zelo čustveno navezana, zanju bi naredila marsikaj. Iščem jo že od 21. avgusta, v Kranju sem bila vsak dan. Prvi teden sem tam spala celo v hotelu," pojasnjuje. Sama je namreč iz Sežane, psičko je imela v času pobega v varstvu.

Srečen konec za druge pse

"Pomaga mi veliko ljudi in sem jim za vso pomoč izredno hvaležna," pravi. Dodaja pa, da so prav zaradi Chanel našli veliko drugih kužkov: "V tem času se je zaradi te akcije našlo nekaj drugih izgubljenih psov. Nekateri so bili najdeni, ker so ljudje mislili, da je moj in so me poklicali. Jaz sem psa vseeno prevzela in odpeljala k veterinarju, da smo skenirali čip," opisuje. Dodaja, da je bila ne glede na to, da ni našla svoje psičke, zelo vesela, da so našli dom drugi kužki in da so že v objemu svojih lastnikov.

"Upam, da bo ta sreča doletela tudi mene. Ne želim si nič drugega, kot da se Chanelka vrne v moj objem. Pogrešam vse v zvezi z njo, njen moker smrček, ki mi nagaja na kavču, ko me želi grickati za nos, ko dela vrtavke in se kotali po travici, ko se mi zrine v rokav puloverja, ko partnerju razgrize očala, ko mi koplje luknje po vrtu in še in še," opisuje.

Chanel je po njenih besedah še posebej uživala, ko je nagajala drugi psički Schatzi in se ji skrivala pod grmovjem, ter po vrtu skrivala ukradene predmete. "Moja Chanel je čipirana. V primeru, da jo najdete in nimate mojega kontakta pri sebi, jo prosim peljite do bližnjega veterinarja," dodaja.

Psička je sicer bolna, ima hudo obliko alergije in prejema posebne injekcije. Te lahko skrbniki naročijo le pri eni kliniki, zato morebitne najditelje prosijo, da psičko čim prej vrnejo. 

anja.scuka@zurnal24.si
 

Sorodne novice