Vizita za živali > Novice
12082 ogledov

Tako morate reagirati, ko pes laja na ljudi

Pes pogosto ne razume, kaj se dogaja...

Ko pes laja na neznanca ali poštarja, večina skrbnikov svojemu štirinožcu odločno pove, naj preneha z laježem. A to, kot pravijo strokovnjaki, ni najbolj učinkovit način, da pes neha lajati. Boljša rešitev bi bila, da bi bili vsi prisotni popolnoma tiho in psu ne bi posvečali nobene pozornosti, saj ti ne marajo, da jih ignoriramo, je po poročanju The Daily Maila dejala strokovnjakinja za vedenje psov Jill MacKay z Univerze v Edinburgu.  

Pasji objemi, Pes Obolenje Vizita za živali Bodite pozorni na te znake pri psu

Najboljši način ignoriranje

"Zelo pogosto je, da pse, ki lajajo na vratih, potisnemo noter in jim rečemo, naj bodo tiho. Ni nujno, da pes razume, kaj se dogaja v takšni situaciji. Lahko si misli, da postaja vznemirjen in da ste vznemirjeni tudi vi, zato še naprej laja. Lahko misli, da vas moti oseba na vratih in si prizadeva, da jo zadrži zunaj," je dejala strokovnjakinja.

Ob tem svetuje, da je najbolj primerno, da ga ne pogledate in da ga ignorirate. "Pes nas ima rad in želi našo pozornost, zato je to dober način, da jih naučimo, da se obnašajo grdo," je dejala strokovnjakinja, ki bo kmalu izdala knjigo Osebnost živali.  

pes Vizita za živali Ali so psi ljubosumni?

 

 

Komentarjev 3
  • evelux 07:16 16.april 2018.

    Zelo moder nasvet lastnik ga naj ignorira.... tebe pa naj nalaja in obgrize in na koncu ti lastnik reče joj tega pa še ni nikoli naredil....lepo lepo

  • janez86 21:05 15.april 2018.

    Zakaj pes laja zakaj krava muka zakaj kokoš kokodaka. ...