Vizita za živali
967 ogledov

Psi, ki rešujejo "cold case" primere

Arheologija
Pomaga arheologom in odkriva trupla.

Staronemški ovčar Flintstone je izjemen pes, z izjemno razvitim vohom. Sedemletni samček namreč pomaga policiji rešiti primere »cold case«, primere, pri katerih nikoli niso našli trupla.

Lastnik Flintstona je 52-letni nemški arheolog Dietmar Kroepel, ki je psa izobrazil po zgledu avstralskega "arheo-psa" Migalooja. Tako kot Migaloo lahko Flintstone zvoha kosti, ki ležijo več metrov pod zemljo. Tudi kosti, ki tam ležijo že več deset, celo več sto let.

pes, jack russell Nevarne najdbe Vizita za živali Tako lahko psu rešite življenje

Psi so znani po svojem izjemnem vohu, tako so izredno pomemben del reševalnih ekip po potresih, ko pomagajo iskati poškodovane med ruševinami. Prav tako pa jih policija uporablja za iskanje pogrešanih oseb.

Flintstone je edini "arheo-pes" v Nemčiji. V letih 2017 in 2018 je sodeloval pri reševanju trinajstih nerešenih kriminalnih primerih v Nemčiji, Avstriji in Švici, kjer policija nikoli ni našla trupel.

Kroepel si želi, da bi v Nemčiji izobrazili še več psov za "arheo-pse", saj ne pomagajo le pri arheoloških izkopaninah, ampak so tudi izredno dragoceni pri policijskem delu.

Pes Smrtonosen virus Vizita za živali Se pes lahko okuži na sprehodu po gozdu?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.