Vizita za živali
1796 ogledov

Tako lahko psu rešite življenje

pes, jack russell
Nujno je psa že od malega navaditi, da stvari na ukaz takoj spusti.

V preteklih mesecih je bilo žal spet več primerov nastavljanja hrane za pse, v katero so neznanci dodali igle, britvice ali celo strup. Nevarnost za psa pa lahko predstavljajo tudi različne vabe za cepljenje divjih živali. Zbrali smo nekaj navodil, da bodo sprehodi z vašim ljubljenčkom varni.

Pes sledenje | Avtor: Profimedias Profimedias
Pomembno je, da psa že kot mladiča naučimo, da se splača, da vse kar najde prinese svojemu lastniku. Najbolje je, da psičku vsakič ko nam kaj prinese ali mu želimo kaj vzeti v zameno ponudimo priboljšek. Pes nam bo tako z veseljem pokazal vse kar najde. Izjemno pomembno je, da nam pes zaupa.

Vsak pes naj bi poznal tudi ukaz "pusti", saj mu lahko reši življenje. Tudi to je psa dobro naučiti že kot mladiča. Za pse, ki jim hrana ni tako pomembna, lahko najdeno tudi zamenjamo z igračko in veliko pohvale.

Vizita za živali Mu lahko ponudimo sir?

Ne izpostavljajte ga nevarnosti

Na območjih, kjer so že bile najdene nevarne vabe za pse ali se bojimo, da bi bile lahko nastavljene, je najbolj varno, da psu nadenemo nagobčnik. Priporočljivo pa je tudi, da psa na sprehod vozimo pripetega na povodec, tako ne bo utegnil neopaženo kaj pobral s tal in pogoltnil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kathi & Bella (@hansehund) on

Če sumite, da je vaš pes pojedel hrano s strupom ali nevarnim predmetom, poberite vse ostanke in psa takoj odpeljite k veterinarju. Pametno je, da veterinarja že vnaprej pokličete in mu sporočite, da ste na poti.

Pes Smrtonosen virus Vizita za živali Se pes lahko okuži na sprehodu po gozdu?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.