Vreme
50779 ogledov

Nova pošiljka neviht: Tako se bo gibalo po Sloveniji!

Poletna nevihta
Največja verjetnost za nastanek ploh in neviht bo v severni in deloma osrednji Sloveniji ter na območju slovenske Istre.

Kot napovedujejo vremenoslovci Neurje.si, bo sreda v večjem sončna, le ponekod na severu države bo sprva nekaj več oblačnosti. Čez dan bo predvsem nad hribovitimi predeli začela nastajati kopasta oblačnost, iz katere se bodo razvile posamezne plohe in manjše nevihte. Kot pojasnjujejo, bo največja verjetnost za nastanek ploh in neviht v severni in deloma osrednji Sloveniji ter na območju slovenske Istre. 

Ob nevihtah lahko lokalno nastanejo močnejši nalivi, ni izključena tudi manjša toča, dodajajo, a posebnih nevarnosti ne pričakujejo.

Prognoza neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Na tej povezavi si lahko ogledate radarsko sliko padavin.

Kot pojasnjujejo vremenoslovci, se bo ozračje zvečer umirilo. 

Kaj sledi?

Kot napoveduje Arso, bo jutri delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Razmeroma pogosto se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 22 do 27 °C. Tudi v petek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe ali nevihte. V soboto pa bo sončnega vremena več, popoldanske nevihte bodo manj verjetne.

Sonce in oblaki Slovenija Srednjeročna napoved: takšno vreme nas čaka

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.