Vreme
4682 ogledov

Srednjeročna napoved: Dosegla nas bo nova vremenska motnja

Dežnik Profimedia
Izjemno spremenljivo vreme.

Že v začetku tedna smo padli pod vpliv višinskega jedra hladnega zraka, kar je prineslo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi plohami. Jutri zjutraj nas ponekod čaka megla, nato pa se bo po napovedih vremenoslovcev portala Ciklon.si dopoldan v nekaterih krajih zjasnilo. A tudi to ne bo trajalo dolgo. Že popoldan bo namreč precej visoke oblačnosti, ponekod bo zapihal severni veter, na Primorskem pa šibka burja. "Temperature bodo podobne kot v ponedeljek, le na Primorskem bo topleje, tja do 27 °C."

V sredo, ko nas bo dosegla nova vremenska motnja, lahko ponovno pričakujemo padavine. "Spremenljivo do pretežno oblačno bo, pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v popoldanskem času, še za kakšno stopinjo do dve bo hladneje kot v torek," napovedujejo. V četrtek se bo po njihovih besedah vremenska motnja že pomaknila proti Balkanu, zjutraj bo na vzhodu še nekaj dežja, nato pa bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. "Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, zato bo razmeroma sveže saj bodo temperature čez dan med 14 °C in 19 °C, na Primorskem do 23 °C."

Kaj nas čaka ob koncu tedna? Po prognozi portala Ciklon.si bo ob koncu tenda nad severnim delom Atlantika globoko ciklonsko območje, nad Rusijo pa območje visokega. "V petek in soboto bo razmeroma sončno, po nižinah bomo verjetno še vedno pod vplivom svežih vzhodnih vetrov. V nedeljo pa bi se lahko frontalna cona z Atlantika precej približala našim krajem in lahko da bo padla tudi že kakšna kaplja dežja, veter bo obrnil v jugozahodno smer."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:13 27.september 2021.

    halo, jesen je, valda bodo vremenske spremembe. Bravo vremenarji, pogled v kuglo prihodnosti vam dobro kaže.

  • TistoPravo 20:07 27.september 2021.

    Gremo proti novim rekordom. A nič več v negativo. Sonca čimveč

Sorodne novice