Zdravje
6466 ogledov

12-letniku so dali le en odstotek možnosti

Mehmed Šabić Nova TV
V kolikor mu boj uspe do konca, bodo zaradi njega morali spremeniti medicinsko literaturo.

Mehmed Šabić je 12-letni deček iz Gračanice v Bosni in Hercegovini, ki je v eksploziji dobil 70-odstotne opekline telesa. Operiran je bil petkrat, sledile bodo še nove operacije. Kljub temu, da so mu zdravniki sprva dali le 1-odstotno možnost preživetja, mu dobro kaže.

Do eksplozije je prišlo med otroško igro; na kos lesa je deček rezbaril ime dekleta in pri delu zgrešil eno črko. Iz očetove delavnice je vzel steklenico bencina; miselč, da bo kos lesa le delno zgorel, da bi lahko napako popravil, je prišlo do eksplozije. Zgodbo je za hrvaško Nova TV povedala mama 12-letnika Aldinka Šabić.

mesarji Štajerska Slovenija Med kolinami z doma izdelano pištolo zadel 47-letnega domačina

V majhni očetovi delavnici je temperatura bliskovito narasla, vroč zrak je tudi vdihnil, tako da je prišlo tudi do okvare notranjih organov. Tretjo noč po nesreči je prišlo do odpovedovanja organov, starši so mislili, da je čas, da se poslovijo od dečka. Zdravniki v Tuzli so mu pripisali le neznatno možnost, pomagati mu več niso znali.

Staršem so svetovali, da ga odpeljejo v Zagreb. Na oddelku intenzivne nege je bil v komi vse do svojega rojstnega dne, ko je odprl oči. Deček se bori naprej z veliko podporo svojih staršev, ki so se zaradi njegovega zdravljenja preselili v hrvaško prestolnico.

Poudarjajo, da je Mehmed heroj, ki bo zahvaljujoč svoji notranji moči in optimizmu gotovo uspel dokončno ozdraveti.

Nesreča pri Mariboru Štajerka Slovenija Majhen otrok rešen, ker je bil pravilno pripet

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice