Zdravje > Aktualno
6927 ogledov

Dvig cene dopolnilnega zavarovanja napovedala še zadnja zavarovalnica

položnice Dejan Mijović
Od septembra so premije že višje v zavarovalnicah Vzajemna in Triglav.

Premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bo novembra višja tudi v zavarovalnici Adriatic Slovenica. Zavarovanci bodo po novem plačevali 34,5 evra na mesec. Od septembra so premije že višje v zavarovalnicah Vzajemna in Triglav.

V Zavarovalnici Adriatic Slovenija pravijo, da so bili premije primorani povišati, saj da morajo v vsakem trenutku izpolnjevati obveznosti iz zavarovalnih pogodb, stroški zdravstvenih storitev pa se v zadnjih letih povišujejo.

Kot so še pojasnili, se stroški povišujejo zaradi visoke stopnje zaposlenosti, visoke gospodarske rasti, ukrepov zdravstvene politike, ukrepov Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki je nosilec obveznega zdravstvenega zavarovanja, in višanja cen storitev.

vzajemna prelomno Slovenija Koalicija pokimala Levici: ukinjamo dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Premijo bodo zvišali z novembrom

Osnovna mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Adriatic Slovenica zdaj sicer znaša 31,98 evra. Odločitev o povišanju pa sledi potezi drugih dveh zavarovalnic, ki v Sloveniji ponujata dopolnilno zdravstveno zavarovanje, Vzajemni in Triglavu, ki sta mesečno premijo povišali s septembrom.

Polna mesečna premija se je pri Vzajemni podražila za 3,7 evra, in sicer z 31,97 na 35,67 evra. Zavarovanci pri Triglavu pa morajo od septembra za dopolnilno zavarovanje na mesec odšteti 35,55 evra. Pred podražitvijo je premija znašala 32,99 evra.

Še v avgustu, ko je odločitev o povišanju sporočil Triglav, v Adriaticu Slovenica povišanja premije niso načrtovali. So pa napovedali, da bo ob nespremenjenih trendih povečanja obsega doplačil iz prve polovice letošnjega leta potrebna korekcija premije. Vse tri zavarovalnice so ob povišanju stroškov opozorile na višje stroške in večji obseg zdravstvenih storitev.

slovenija 06.09.2010 Vzajemna, poloznice, placevanje, foto: Bostjan Tacol Izračuni Slovenija Toliko boste plačevali za zdravstvo, če bo sprejet predlog Levice

Komentarjev 9
  • sam50 08:52 12.oktober 2019.

    So morali samo malo počakati,da jih ne bi obsojali,da so se kartelno dogovarjali-naslednjič bo pa malo zamudila ena druga,pa bo spet vse v najlepšem žepu-pardon,redu....

  • Avatar Elikressa
    Elikressa 00:55 12.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Albatroz 17:17 11.oktober 2019.

    Prej sem plačeval dodatno zavarovanje in sem za vse storitve še vedno moral doplačati, sedaj ta denar strogo odlagam v ta namen 30€ na mesec in imam denar v rezervi ki je moj in se lahko prav tako porabi za ...prikaži več doplačilo zdravstva, razlika pa je ta da mi ga nišče ni ukradel.