Zdravje > Aktualno
18846 ogledov

Farmacevti svarijo, lahko se zgodi, da bomo primorani zapreti lekarne

Lekarna Lekarniška zbornica Slovenije lekarna
"V zadnjem času opažamo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne," so zapisali.

Lekarniška zbornica Slovenije opozarja, naj okuženi s koronavirusom ne hodijo v lekarne, v primeru ostalih akutnih okužb dihal pa naj se zaščitijo z masko.

"V zadnjem času opažamo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne," so zapisali v sporočilu za javnost. Vse uporabnike lekarniških storitev zato pozivajo, da se ustrezno zaščitite z masko, če ste bolni. Pomembno je tudi, da si ob vstopu v lekarne razkužite roke. "Če ste pozitivni na covid-19, priporočamo, da zdravila za vas prevzamejo zdrave osebe ali pokličete v lekarno," opozarjajo farmacevti. 

"Za nemoteno delovanje lekarn in preskrbo z zdravili moramo namreč zagotoviti varnost tako pacientov kot zaposlenih. V nasprotnem primeru bomo primorani v zapiranje lekarn zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih."

dezurni@styria- media.si

Komentarjev 32
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:19 28.november 2023.

    Biti zaprt v občini medtem ko na nebu brenčijo droni in snemajo.....it na šus z zvarkom ki vsake dva tedna in fasat infarkt med vožnjo ker ti je strdek zamašil žilo.........gledat Crecka in Beovichko ko ti grozijo z smrtjo v ...prikaži več prime-time na TV-ju..........Od samega jutra poslušat grozo in strašenje po vseh radijih.........čakat v vrsti pred trgovino da boš vljučen v skupino dvajsetih ki lahko vstopijo not naenkrat.......nosit masko 24/7............ ja to so bili časi.........

  • suineg7878 18:43 28.november 2023.

    Neverjetno! Še huje je. Bolni hodijo celo v zdravstvene domove!!! Če nam okužijo še zdravnike in ostalo osebje se bojim, komu bodo potem nakazovali "covid 2" dodatke.

  • darefoks 18:29 28.november 2023.

    pa pa zaprite vse se sebe not za vecn