Zdravje > Aktualno
3149 ogledov

Melania Trump: Pojavila se je po skoraj mesecu dni

melania trump
Srečanje z družinami padlih vojakov.

Prva dama se je po 24. dneh udeležila prvega uradnjega dogodka, poročajo ameriški mediji. Gre za srečanje z družinami padlih junakov v Beli hiši, ki je bilo zaprto za medije. 

Melania, ki se je po operaciji ledvice umaknila iz javnosti in s tem sprožila veliko ugibanj je na twitterju zapisala, da ji je bilo v čast pozdraviti družine padlih vojakov v Beli hiši.

 

Po navedbah CNN-a  se je predsednik Donald Trump na začetku dogodka pošalil na račun ugibanj medijev, ali ga je Melania, ki je sedela v prvi vrsti, mogoče zapustila.

Močna in neodvisna prva dama

Tiskovna predstavnica prve dame Stephanie Grisham je sporočila, da je bila Melania Trump vedno močna in neodvisna ženska, ki postavlja družino in svoje zdravje na prvo mesto, kar se ne bo spremenilo zaradi zagrizenih pripadnikov medijev. "Prepričana je v to, kar dela, in v svojo vlogo in se zaveda, da so vse drugo le špekulacija in neumnosti," je sporočila Grishamova.

Pomirila javnost?

Melania ali nekdo drug v njenem imenu je pred petimi dnevi objavil kritični tvit do medijev, ki naj bi delali "nadure s špekulacijami," o tem, kaj počne.

Prva dama ZDA Melania  je takrta sporočila, da se "počuti odlično". S tem naj bi pomirila ugibanja o svojem zdravstvenem stanju, vendar ji to ni povsem uspelo; nekateri že špekulirajo, da je ta tvit dejansko napisal nekdo drug, morda celo njen soprog Donald Trump, saj  saj Melania v javni komunikaciji običajno ni zajedljiva.

Donald in Melania Trump Kaj je z Melanio? Zdravje Melania Trump: Je sporočilo napisal nekdo drug?

Grishamova je še dodala, da se Melania ne bo udeležila vrha držav G7, ki bo potekal 8. in 9. junija v kanadskem Quebecu,  pa tudi v Singapur,  na srečanje medTrumpom in predsednikom Severne Koreje Kim Jong-unom, ki je predviden 12. junija, ne namerava odpotovati. 

Odstranitev benignega tumorja na ledvicah

Sicer so takoj po operaciji iz Bele hiše sporočili, da je prva dam prestala uspešen postopek "embolizacije zaradi benignega stanja na ledvici" in da ni bilo komplikacij. Klinika Mayo postopek embolizacije opisuje kot postopek, pri katerem se v krvno žilo vstavi cevka, skozi katero vbrizgajo sredstvo za zaustavitev dotoka krvi. Lahko se uporablja tudi za zaustavitev krvavitve.

melania trump po operaciji Magazin Melania Trump še vedno v bolnišnici, takšno je njeno stanje

Zdravnik univerzitetne bolnišnice Georgetown Keith Kowalczk je ob tem sklepal, da je šlo za odstranitev benignega tumorja angiolimfoma, ki se pojavlja pri ženskah srednjih let in lahko povzroči krvavitve, če preveč naraste. Odkrijejo ga mimogrede Ta vrsta tumorja se ponavadi odkrije mimogrede, pri pregledu česa drugega, v določenih primerih pa pacientke čutijo bolečine in gredo na pregled. Po posegu so pacientke odpuščene še isti ali pa naslednji dan, vendar pa, kot kaže, v primeru prve dame ZDA niso želeli tvegati in so jo za vsak primer zadržali na opazovanju. 

 

Komentarjev 3
Sorodne novice