Zdravje > Aktualno
16965 ogledov

Novo: Podatki zelo slabi, pozitiven skoraj vsak tretji opravljeni test

covid-19 Epa
Ob 5.776 opravljenih testih potrdili 1.675 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 29 odstotkov.

Sledilnik 19- obvešča, da so v soboto v Sloveniji ob 5.776 opravljenih testih potrdili 1.675 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 29 odstotkov, kar pomeni, da je bil pozitiven skoraj vsak tretji opravljeni test.

Vladni govorec Jelko Kacin je sprva sporočil, da je včeraj v naši državi umrlo pet ljudi, pozneje je novico dopolnill, s podatkom o še enem umrlem iz doma starejših občanov. Skupaj je tako v soboto V Sloveniji umrlo šest ljudi,  skupaj do sedaj 240.

14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev trenutno znaša 682. V državi je trenutno aktivnih primerov 14.288.

V bolnišnicah je 508 z novim koronavirusom okuženih bolnikov, na intenzivni enoti jih je skupaj 71 (včeraj novih osem), kar 48 jih diha s pomočjo respiratorja. Kako skokovit je v zadnjem tednu porast okužb, je razvidno na spodnjem grafu Sledilnika.

Z novim koronavirusom je okužen tudi tolminski župan Uroš Brežan, ki je že od ponedeljka v izolaciji, so sporočili z regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko, "Župan se sicer počuti dobro in delo opravlja od doma," so še zapisali. 

slovenska ženska nogometna reprezentanca NZS Šport Slovenke pozitivne, tekma prestavljena

Na severnem Primorskem je bilo v petek ugotovljenih 51  novih okužb. Po podatkih NIJZ-ja je tako skupno število aktivno okuženih  416 (14-dnevna incidenca/100.000 prebivalcev je 352. Za primerjavo, na državni ravni je 621), so navedli.

Covid-19 COVID-19 V SLO Zdravje Napoved ISJ: To je slaba novica, ključen začetek naslednjega tedna

Po oceni direktorja NIJZ Milana Kreka visoke številke okuženih z novim koronavirusom in bolnikih s covidom-19 v drugem valu epidemije niso nepričakovane. "Zavedamo se, da je ta drugi val težak," je povedal. Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović pa je po petkovih rekordnih rezultatih dejala, da bodo številke še naraščale.

Ukinjene nenujne zdravstvene storitve

Minister za zdravje Tomaž Gantar je sinoči zvečer z odredbo za 14 dni ustavil vse nenujne zdravstvene storitve, torej skoraj vse preventivne dejavnosti in nenujne posege. V delo se lahko vključijo tudi koncesionarji, pripravniki in specializanti.

Sporočilo Ginekološke klinike UKC Ljubljana

Iz Ginekološke klinike v Ljubljani so danes sporočili, da  26. 10. začasno prekinjajo Šolo za starše. Na kolegiju vodstva Ginekološke klinike 24. 10. je bil ob tem sprejet sklep da začasno, za predvidoma 14 dni, omejimo obiske očetov v Enoti intenzivne terapije novorojencev in sicer na prvi obisk otroka po porodu.

Izjema so presejalni programi za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka, obravnava nosečnic, porodnic in novorojencev, preventivni pregledi otrok do prvega leta starosti, preventivne storitve na področju medicine dela, cepljenje in druge preventivne zdravstvene storitve, katerih opustitev bi lahko imela neposredne negativne posledice za zdravje pacienta, piše v odredbi.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 17
  • Avatar right
    right 17:22 25.oktober 2020.

    nimate pravih testow. WHO ima boljše, so vsi pozitivni. kar v nabavo, pa še provizije bodo večje

  • Avatar ovca
    ovca 14:00 25.oktober 2020.

    Kdaj bodo odgovori na vprašanja : https://maribor24.si/slovenija/dr-dobnikar-skrajni-cas-je-da-se-tudi-zdravniki-v-sloveniji-zacnemo-sprasevati-zakaj

  • Kirka 13:45 25.oktober 2020.

    Vsi, ki tako zelo verjamete, da vlada dela v naše dobro, vtipkajte v Google: Maske dol. Poleg tujih so sedaj spregovorili o Covid- nategu tudi naši zdravniki. Drugo leto bo smrtnost narasla, pa ne zaradi Covida, ampak, ker nam je ...prikaži več odvzeta pravica do diagnosticiranja drugih bolezni in njihovega zdravljenja. Nemški zdravniki in odvetnikiv zvezi s covidom razmišljajo o skupinski tožbi proti odgovornim zaradi zločina proti človeštvu. Kaj pa pri nas?

Sorodne novice