Zdravje > Aktualno
2769 ogledov

Onkološki inštitut uvedel dodatne ukrepe

onkološki inštitut Žurnal24 main
Kontrolne preglede bodo prenaročili, začasno ukinjajo program Dora. Kljub ukrepom Onkološki inštitut vsem bolnikom zagotavlja nemoteno specifično onkološko zdravljenje, so sporočili.

Z Onkološkega inštituta v Ljubljani so sporočili, da so sprejeli dodatne ukrepe za zamejitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Bolnike bodo prenaročali, državni program za odkrivanje raka DORA, za katerega so zadolženi, se ustavlja. "Ti dodatni ukrepi v tem trenutku ne vplivajo na obravnavo onkološke bolezni, OI vsem bolnikom zagotavlja nemoteno specifično onkološko zdravljenje," so zapisali. 

porodnišnica UKC Ljubljana Zdravje Novi strogi ukrepi na ginekološki kliniki in v porodnišnici
Koronavirus Slovenija Virus se širi po Sloveniji: 89 primerov, na seznamu dva nova kraja

Minister Aleš Šabeder: "Ustavljeni so državni preventivni programi, Dora, Zora in Svit."

Ukrepi so: 

  • PRENAROČANJE KONTROLNIH PREGLEDOV BOLNIKOV PO ZAKLJUČENEM ONKOLOŠKEM ZDRAVLJENJU
  • Onkološki inštitut je v tem tednu pričel s prenaročanjem tistih bolnikov, ki na OI prihajajo na redne kontrole po zaključenem zdravljenju, vključno s preiskavami. Bolniki, ki so za tovrstne kontrolne preglede ali preiskave bili naročeni v marcu in aprilu, bodo o tem dobili pisno obvestilo z OI z novim terminom kontrolnega pregleda (kontrolne preglede prestavljamo predvidoma od zadnjega tedna maja naprej).  
  • ZAČASNA POPOLNA PREKINITEV MAMOGRAFSKEGA SLIKANJA ŽENSK V PROGRAMU DORA OD 16. MARCA 2020 DALJE, DANES IN JUTRI ZMANJŠAN OBSEG
  • Na podlagi včerajšnje odredbe MZ bodo program danes, 12.03.2020, in jutri, 13.03.2020, zmanjšali, kolikor se le da. Sklep o začasni popolni prekinitvi slikanja v programu DORA pa velja od ponedeljka16. marca 2020, v vseh 21 stacionarnih in mobilnih centrih presejalnega programa DORA. "To pomeni, da bomo ženske po telefonu ali pisno obvestili, naj se slikanja ne udeležijo. Tiste, ki sporočila ne bodo prejele pravočasno in bodo danes ali v petek prišle na slikanje, jih bomo poslikali, če ne kažejo znakov akutne okužbe dihal in niso bile v stiku z obolelim in niso bile v tujinini," je na novinarksi konferenci pojasnila dejala  generalne direktorice OI Zlata Štiblar Kisić.

Za vse ženske, ki bodo do 16. 3. 2020 opravile slikanje, bo napotitev na morebitne dodatne preiskave in zdravljenje potekala kot do sedaj, tako na Onkološkem inštitutu Ljubljana kot v UKC Maribor.

Dodatne informacije: dora@onko-i.si, brezplačni telefon: 080 27 28 vsak delovnik 9.00-12.00.

Koronavirus - pripravljena soba UKC Maribor Slovenija Šarec dramatično: Življenje še dolgo ne bo več takšno, kot je bilo doslej!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.