Zdravje > Aktualno
3030 ogledov

Vlada določila višino nagrajevanj: Od 173 do 400 evrov na mesec

Aleš Šabeder DZ
Aneks bo začel veljati s prvim avgustom, kar pomeni, da ga bodo zdravstveni timi občutili pri avgustovski plači, ki bo izplačana v začetku septembra.

Vlada je na današnji seji sprejela aneks številka dve k splošnemu dogovoru, ki bo omogočil nagrajevanje bolj obremenjenih zdravstvenih timov družinske medicine in pediatrije. "S tem sledimo cilju narediti družinsko medicino bolj privlačno," so zapisali na Twitterju.

Sicer bo omenjeni ukrep določil način nagrajevanja timov ambulant družinske medicine, ki presegajo z aneksom ena določen normativ 1895 glavarinskih količnikov. 

Vlada nadaljuje z reševanjem problematike družinske medicine. Danes sprejeti Aneks št. 2 omogoča nagrajevanje bolj obremenjenih zdravstvenih timov družinske medicine in pediatrije. S tem sledimo cilju narediti družinsko medicino bolj privlačno. pic.twitter.com/KJEOnjSgIr

— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) July 18, 2019

Po končani seji je pred novinarje stopil minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je pojasnil, da se nagrajevanje prične pri štirih in konča pri 20 odstotkih: "Zdravnik v 53. plačnem razredu, ki ima povprečni količnik na slovenski ravni 2395, bo mesečno prejel 400 evrov neto več. Medicinska sestra v 37. plačnem razredu s povprečnim količnikov bo dobila dodatnih 230 evrov, medicinski tehnik pa 173 evrov," je dodal. Ukrep bo na letni ravni stal 11,7 milijonov evrov, letos, ker ga bodo pričeli izvajati z avgustom bo ta številka 4,8 milijona evrov.

Zdravnik Slovenija Mislili smo, da za to ne bo treba k zdravniku, a se lahko obrišemo pod nosom

Minister je dodal, da je danes sprejeti aneks samo del ukrepov njegovega ministrstva. Do jeseni bodo pripravili ukrepe za zmanjševanje administrativnih obremenitev zdravnikov, zatem sledijo še druge rešitve znotraj dogovora. 

Čakalnica Končno Zdravje Velikanska novost, zaradi katere ne bo treba več k zdravniku

Ministrer računa, da mu bo z danes sprejetim aneksom uspelo pomiriti družinske zdravnike, ki že nekaj časa opozarjajo, da so preobremenjeni. Nekateri med njimi so celo zagrozili s kolektivnimi odpovedmi, ki so jih po sprejetju aneksa ena zamrznili do jeseni. "Verjamem, da bodo na podlagi sprejetega ankesa 2 bodo umaknili odpovedi," je ob tem dodal minister.

Zdravstveni dom Izredne razmere Zdravje Zmeda in gneča: Zaprtih kar 16 ordinacij Čakalnica Razpad sistema Zdravje Razpad sistema: Uresničili grožnje in dali odpoved
Komentarjev 4
 • Avatar Clartiella
  Clartiella 00:59 19.julij 2019.

  Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

 • kontrahan 21:38 18.julij 2019.

  Spet so dohtarji peljali vlado scat....

 • jakec1575 15:59 18.julij 2019.

  Naj porežejo afnanje in goljufanje nekaterih ki kot nadure prijavijo vsakrsno prisottnos in neprisotnost nad 176 ur. Ti ropajo javno zdravstvo pomebne kolicine denarja poleg dobaviteljev. Osebno bi sel v izredni pregled vseh soglasij nad 100% dela in dejansko meril ...prikaži več prisotnost nekaterih karakterjev, ki na 5 koncih vlecejo 100% placo za 20% prisotnost.

Sorodne novice