Zdravje > Aktualno
383 ogledov

WHO: Ni še čas, da dvignemo vizirje

Profimedia
Razmere v Evropi ostajajo "zelo zaskrbljujoče",

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes opozorila, da v Evropi kljub pozitivnim znakom v nekaterih državah še ni nastopil čas za rahljanje ukrepov, sprejetih za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

koronavirus COVID-19 Ljubljana Koronavirus Slovenija Kacin napovedal, kdaj bi se lahko sprostila omejitev na občine

"Zdaj ni čas za sproščanje ukrepov, temveč je čas, da še enkrat podvojimo ali potrojimo skupne napore za zatrtje virusa ob podpori celotne družbe," je na novinarski konferenci v Koebenhavnu dejal regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge.

Kot je dejal, boljše vedenje o covidu-19 in pozitiven razvoj v posameznih državah še zdaleč ne pomenita, da je novi koronavirus premagan. "Ni pravi čas, da dvignemo vizirje, v tem maratonu je pred nami še dolga pot," je dejal Kluge.

Opozoril je še, da ena sama država ne more premagati virusa, temveč mora boj teči na mednarodni ravni, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kluge je dejal, da razmere v Evropi ostajajo "zelo zaskrbljujoče", število okuženih še vedno narašča, tako jih je bilo davi 687.236, medtem ko je 52.824 ljudi umrlo.

Nekatere evropske države, na primer Avstrija in Danska, že napovedujejo rahljanje ukrepov po veliki noči, tudi slovenski premier Janez Janša je v torek dejal, da se bodo lahko ukrepi za omejevanje širjenja novega koronavirusa ob izpolnitvi nekaterih nujnih pogojev začeli sproščati že od prihodnjega torka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 16:35 08.april 2020.

    WHO mafija lahko samo začepi svoja umazana usta.