Zdravje
16667 ogledov

Beovićeva: "Bolje, da se odrečemo zabavam in obdržimo službo"

Bojana Beović Saša Despot
Beovićeva priznava, da je hitra vrnitev virusa presenetila.

Infektologinja dr. Bojana Beović opozarja, da se nam bodo v prihodnji še dogajali večji in manjši izbruhi novega koronavirusa. Za Radio Ognjišče je povedala, da jo je hitra vrnitev presenetila. Na vprašanje, čemu pripisuje velik skok okužb, je pojasnila: »Združilo se je več dejavnikov. Silovito naraščanje epidemije v državah na katere mejimo oziroma s katerimi imamo veliko prometa, zlasti mislim tukaj na države nekdanje Jugoslavije. Sočasno se je začel čas dopustov, zato je bilo teh potovanj še več in to je botrovalo zgodnemu, hitremu povečanju števila primerov. Seveda smo pa pričakovali, da bo število primerov ob bolj odprtih mejah in več ali manj normalno delujoči državi večje tako, da je to kot sem že večkrat povedala ali gre za drugi val ali ne v bistvo bolj stvar nekega izrazoslovja. Namreč, prav realno je pričakovati, da bomo kljub vsem ukrepom in obsežnemu delu epidemioloških služb, ki posamezne izbruhe zamejujejo. Ves čas, dokler problem z epidemijo ne bo rešen z uspešnim cepivom, priča izbruhom in nihanjem primerov, gašenju požarov tukaj in tam.«

Beovićeva je dodala, da je bolj smiselno, da se odrečemo zabavam in tako obdržimo službo. »Vsak, ki se zdrži zabave in razume takšno stanje, naj se zaveda, da prispeva k temu, da živimo v državi kar se da normalno in ne povzročamo hudih osebnih stisk in revščine,« je povedala.

Glede zadnjih okužb v domovih za ostarele je Beovićeva povedala, da so večino vnosov povzročili zaposleni, pri čemer je spet spomnila na dosledno upoštevanje higienskih priporočil. Manjše število hospitaliziranih gleda na večje številko dnevno okuženih pripisuje temu, da so novi okuženi mlajši, da pa se bo to spremenilo sedaj, ko prihaja do okužb v domovih za ostarele.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Borut_Bavarski 09:06 17.julij 2020.

    Beovićka, go home. Nimaš pojma, politična nastavljenka. Samo ovce in paničarji in klerokatolibani te še poslušajo. Torej cca. 10% držvljank in državljanov.

  • Avatar ovca
    ovca 08:15 17.julij 2020.

    Strokovno vprašanje, troli ne odgovarjajte, ker niste napisali nič pametnega. Torej: kirurške maske naj bi se menjale na cca 2 - 4 ure, ker potem niso več učinkovite. Pogovarjala sem se z ogromno folka in sem jih povprašala, na koliko ...prikaži več časa menjajo maske. Niti na enega nisem naletela, ki bi rekeel, da jo ima samo 1 dan. V večini, mesec, dva.... In maske so blazno učinkovite.... Uspešno preprečujejo okužbe.... Se delajo norca iz raje? Po mojem, da....

  • matjaz39 08:10 17.julij 2020.

    Zateženi ste s temu kvazi virusam!

Sorodne novice