Zdravje
7807 ogledov

Dosegli smo nov mejnik v epidemiji covida-19 v Sloveniji

covid-19 Ljubljana Slovenija Profimedia
Prvič smo presegli mejnik 100 tisoč aktivnih okužb.

V četrtek je bilo opravljenih 14.650 testov PCR, s katerimi so potrdili 9.945 novih primerov okužbe. Delež pozitivnih testov znaša skoraj 67 odstotkov, kar je še več kot včeraj in predstavlja nov rekord. Opravljenih je bilo tudi 107.468 hitrih testov. Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je 4.827, sedemdnevno povprečje novih primerov znaša 8.825.

Prvič smo presegli mejnik 100 tisoč aktivnih okužb - trenutno je v Sloveniji namreč okuženih 101.960 oseb. 


Na srečo se visoko število okuženih ne odraža v bolnišnicah. Na intenzivnih oddelkih število hospitaliziranih vztrajno pada. Danes tam zdravijo skupno 136 bolnikov. Skupno pa je hospitaliziranih 601 oseb s covidom-19.

Prognoza Matjaža Leskovarja sicer kaže, da vrha tega epidemičnega vala, ki zaradi izredno nalezljive različice omikron dobiva nove razsežnosti, še nismo dosegli. Kakšna je napoved nadaljnjega razvoja epidemije, lahko preverite na tej povezavi.

Mateja Logar Slovenija Kdaj bomo ukrepe sproščali pri nas in zakaj jih še ne

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 8
 • blanka5 21:46 22.januar 2022.

  V Sloveniji je trenutno 5 registriranih zdravil,ki so na razpolago ljudem, ki zbolijo za kovidom. Vi pa ljudi pošiljate domov, da se razvijejo simptomi in potem jih sprejmete v bolnico. Zdravila bi morali začeti jemati takoj in se simptomi ne ...prikaži več bi razvili. Za koga šparate zdravila? Vse bolj se mi dozdeva, da bi radi nekje po počitnicah državo spravili v popolno karanteno, da bi se izognili volitvam, ker veste, da bi marsikdo iz parlamenta odletel.

 • Ender3 13:38 22.januar 2022.

  Saj ne zgleda tako strašno, Nora24ztv se je danes razpisala o učinkovitih zdravilih, ki so nam na razpolago. Izgleda, da bomo morali spremljati ta strankarski medij, da bomo na tekočem.z lažmi in demagogijo. Glasniki korone pa, ne vedo več, kaj ...prikaži več pametnega povedati razen suhoparnih, prirejenih, številk okužb.

 • Avatar _lolekbolek
  _lolekbolek 13:08 22.januar 2022.

  A dons pa je padel MEJNIK na glavo, lepo, ste jih mal šparal zadnje dva dni.