Zdravje
16846 ogledov

Dramatičen poziv s križarke, na kateri so tudi Slovenci

Diamond Princess, Križarka na Japonskem Epa
Nove okužbe na križarki in dramatičen poziv posadke.

Na japonski križarki Diamond Princess, na kateri je tudi šest slovenskih državljanov, so potrdili novih 39 primerov okužbe s koronavirusom, je potrdil japonski minister za zdravje Katsunobu Kato. S tem se je število vseh okuženih povzpelo na 174. Med obolelimi naj bi bili štirje v zelo resnem stanju.

Med okuženimi je tudi en zdravstveni delavec, ki se je okužil med pregledovanjem pacientov in posadke. Kot navaja zdravstveno ministrstvo, je sledil pravilom, ki zahtevajo nošenje mask in rokavic, ne pa tudi celotno zaščitno obleko.

Diamond Princess, Križarka na Japonskem | Avtor: Epa Epa

Dramatičen poziv

Člani posadke so na Facebook profilu Binaya Kumara Sarkara objavili video s križarke, na kateri z maskami na obrazih prosijo vlado, da evakuira 160 članov posadke in osem potnikov iz Indije, preden bo to prepozno.

Izpostavili so, da v kolikor indijske oblasti poskrbijo za evakuacijo svojih državljanov, ti lahko preživijo. "Pomagajte nam, ki še nismo okuženi. Okrog 90 odstotkov nas je zdaj zdravih. Apelirajte na premierja Indije, da nas vrne domov žive in zdrave. Če Japonska ne more urediti nastale sitaucije, prosimo, poiščite pomoč. Indijska vlada bi se morala umešati in nas čim prej umakniti s križarke," pozivajo Indijci na križarki.

Križarka naj bi v karanteni po prvi odredbi japonskih oblasti ostala še do prihodnje srede.

Diamond Princess, Križarka na Japonskem | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • kapibara1 12:38 12.februar 2020.

    Kdo v takem primeru krije stroške, take luksuzne namestitve, če se čas bivanja podaljša, od časa aranžmaja..??