Zdravje > Eko kotiček
62051 ogledov

Že štiri leta živi brez ogrevanja, to je njen nasvet

Čaj Profimedias
Z vedno višjimi cenami za ogrevanje, ljudje množično iščejo alternative, ki jim bodo ponudile malo toplote in prihranile nekaj denarja.

Zima že vztrajno trka na vrata, kar v veliko ljudeh sproži skrbi, kako se bodo ogrevali. Cene ogrevanja so za nekatere ljudi previsoke, zato se raje odločijo živeti v mrazu. Na srečo pa ni samo ogrevanje tisto, ki vam pomaga, da vas pozimi ne zebe.

Britanka Klaire de Lys že štiri leta živi brez ogrevanja, saj je prepričana, da ogrevanje ni edina možnost, da vam je pozimi toplo. Na družbenem omrežju TikTok je podelila več uporabnih nasvetov in trikov, kako se ogrejemo brez ogrevanja.

Doma narejena izolacija

Za ta trik obstajata dva načina. Prvi način je, da vzamete veliko plastično ploščo, ki jo prikrojite tako, da je velikost enaka vašemu oknu. Plastiko nato date na vrata ali okno, vendar je ne smete dati neposredno gor, saj se bo tako nabirala kondenzacija. Med ploščo in steklom pustite malo prostora.

 

@klairedelysofficial The next video on my series #howtostaywarm and insulate your videos for next to nothing. At least something is still cheap. #energycrisis #fucktheukgov #winter #costofliving ♬ original sound - Klaire de Lys

 

Drugi način je, da plastiko nadomestite z ovojem z mehurčki. Če si ovoja ne morete privoščiti, Klaire svetuje, da vprašate družino in prijatelje zanj ali pa se povežete s svojo skupnostjo in zanj zaprosite.

Poleg tega potrebujete tudi nekaj kovancev in magnetov. Ovoj z mehurčki narežite v enako velikost kot je vaše okno in ga dajte na steklo. Še prej nalepite kovanec na okvir okna, tako da boste ovoj lahko pritrdili z magnetom. Ta je učinkovita in cenovno ugodna rešitev.

Termofor

Termofor Fridolina, 36,72 EUR | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Čeprav ljudje običajno pozabijo nanj, je termofor dober pripomoček v boju proti mrazu. Vseeno pa Klaire opozarja, da na termofor dajte ovitek, saj lahko drugače pride do opeklin. Telo se namreč ne odziva tako hitro na toploto, ko nas zelo zebe. Če nimate ovitka, lahko uporabite tudi staro majico.

Odeja

Klaire svetuje, da si kupimo precej večjo odejo kot je naša postelja. Prav tako je dobro uporabiti zelo težko odejo, ki jo date nad prešito odejo. Teža namreč veliko bolje izolira, kar pomeni, da vam bo v postelji topleje.

ogrevanje Pod streho Pod streho S tem preprostim ukrepom zmanjšajte račun za ogrevanje Ogrevanje, radiator, centralna kurjava Kurilna sezona Pod streho Konec razkošja: V stanovanjih čez dan hladneje, ponoči bi ogrevanje izklopili ogrevanje Svet Novi ukrepi to zimo: Dodatno uro brez ogrevanja
Komentarjev 25
  • frenk52 09:21 17.oktober 2022.

    A juj a bejž no bejž.. na Floridi pa v Avstraliji že tisočletja živijo brez ogrevanja

  • papak 23:23 15.oktober 2022.

    Ženska nič ne lufta verjetno od straha da se ne bo segrela bajta nazaj. Prišparala bo kar nekaj denarja, vprašanje pa je če si ne bo kaj življenja skrajšala s tem. Sicer pravijo da je zdravo spat v hladni sobi, ...prikaži več pa tudi da se človeško telo navadi na marsikaj samo ne vem no.

  • Luksi 22:30 15.oktober 2022.

    A to nas ptič pripravlja na zimo?