Zdravje
16167 ogledov

Grozljiva smrt v avstrijski bolnišnici

transfuzija arhiv Žurnal24 Kri rešuje življenja.
Pacientka je umrla.

V celovški bolnišnici je ta teden za posledicami malarije umrla 86-letnica, laboratorijske preiskave pa so danes potrdile, da se je okužila s transfuzijo, ki jo je prejela med operacijo. Bolnišnica je danes rezultate laboratorijske preiskave predala tožilstvu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Tožilstvo je že uvedlo preiskavo zaradi povzročene smrti iz malomarnosti. Zaenkrat je preiskava uperjena proti neznanemu storilcu.

Pri avstrijskem Rdečem križu, ki izvajajo krvodajalske akcije, poudarjajo, da so se držali vseh zakonskih določil glede jemanja krvi prostovoljcem. A darovane krvi ne preverjajo, če je morda okužena s povzročiteljem malarije, ker v Srednji Evropi ni prenašalca te bolezni, ljudje, ki niso bili v tujini, pa naj tudi ne bi imeli možnosti, da bi se okužili.

Komarji Tragična smrt Zdravje Z malarijo se je okužila pri naših sosedih Še posebej so k darovanju krvi vabljeni ljudje s krvno skupino A pozitivna in 0 To je vzrok Svet Bogati kupujejo "mlado" kri

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 07:36 22.marec 2019.

    Članek sicer ni dolg, ne najdem pa, kaj točno je ta "grozljiva" smrt in s čim se je preko transfuzije gospa okužila. Z malarijo?

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 07:26 22.marec 2019.

    Zakaj mam filing, da so migranti uporabili avstrijsko plačilno politiko krvodajalstva? Sicer je ta politika za darovanje plazme, ma vseeno. Pred časom so pisali, da Slovenci hodijo skupinsko v Avstrijo na oddajanje plazme, da "zaslužijo" kakšen €.

Sorodne novice