Zdravje
1081 ogledov

Inšpekcija potrdila sumljivo meso

Hrvaška policija Profimedias
Ustavili so ga policisti in posumili, da z mesom ni vse v redu.

Hrvaški policisti so davi na mejnem prehodu s Slovenijo Rigonce ustavili voznika slovenskega kombija, ki je prevažal meso za kebab s Poljske, poročajo hrvaški mediji. Kot so dodali, je policija potrdila, da je bilo meso sumljivo, zato so ga predali veterinarski inšpekciji. Ta je ugotovila, da meso nima ustreznih deklaracij.

Nov primer

Gre za nov primer poskusa uvoza sumljivega poljskega mesa na Hrvaško iz Slovenije, potem ko je sanitarna inšpekcija hrvaškega ministrstva za zdravstvo sredi februarja potrdila, da so v treh gostinskih lokalih na Hrvaškem našli zdravstveno oporečni goveji kebab iz Poljske, ki je prispel prek slovenskega trga. Po obvestilu slovenskih dobaviteljev so odpoklicali celotne zaloge spornih mesnih izdelkov.

Hrvaške sanitarne inšpekcije so ugotovile, da je bilo oporečno meso iz Poljske distribuirano v 57 gostinskih lokalov na Hrvaškem.

Meso Potrjeno Slovenija Sporno poljsko meso tudi pri nas

Potreben bo večji nadzor

Hrvaški minister za zdravstvo Milan Kujundžić je pred današnjo sejo hrvaške vlade novinarjem povedal, da ljudje, ki so zaužili meso za kebab iz Poljske, v katerem so zasledili navzočnosti salmonele in bakterij escherichie coli, niso bili v nevarnosti, saj je bilo meso pred tem termično obdelano. A je hkrati zatrdil, da to ne pomeni, da na Hrvaškem ne bo treba še bolj nadzirati živil.

Na nevarnost govejega mesa iz Poljske so mediji opozorili pred kratkim, ko so bili objavljeni videoposnetki iz poljske klavnice, v kateri so klali bolne in oslabele živali, njihovo meso pa prodajali kot neoporečno. Na hrvaškem kmetijskem ministrstvu so večkrat dejali, da mesa iz te klavnice na Hrvaškem ni bilo.

Inženir v laboratoriju Uradno Slovenija To je pokazala analiza poljskega mesa Laboratorij Poljsko meso Slovenija Koliko spornega mesa je končalo na naših krožnikih?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice