Zdravje > Intima
570 ogledov

Kondomi za mlade, zemlja za družine

kondomi Shutterstock
Populistično italijansko Gibanje pet zvezd želi mlajšim od 26 let zagotoviti brezplačne kondome in diafragme.

Sredstva za to naj bi predvideli v osnutku proračuna, ki ga trenutno obravnava italijanski parlament, poročanje medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Brezplačno zaščito bi zagotovili tudi prosilcem za azil ter ljudem, ki imajo katero od spolno prenosljivih bolezni. Po ocenah naj bi Italija za to vsako leto namenila pet milijonov evrov letno.

Predlog je v Italiji sprožil burno razpravo, predvsem kar zadeva brezplačne kondome za migrante. Sicer je pa zdravljenje spolno prenosljivih bolezni izjemno drago in zato velik zalogaj za zdravstvo.

Gonoreja Spolna bolezen Zdravje To se zgodi,če ne zdravite gonoreje poljub Nevarno Zdravje To se zgodi, če ne zdravite klamidije poljub Zdravje To se zgodi, če ne zdravite sifilisa

Brezplačna zemlja za obdelovanje

Italijanska vlada je razburila tudi s predlogom, da bi družinam z veliko otroki v prihodnje podelili brezplačno obdelovalno zemljo. Družine z najmanj dvema otrokoma, ki bi se med letoma 2019 in 2021 povečale za enega člana, bi dobile najmanj 20 let koncesije za zemljišče obdelovalne zemlje v državni lasti ali na jugu Italije. S predlogom, ki je prav tako predviden v osnutku proračuna, naj bi zvišali stopnjo rodnosti.